Να απαντήσει αποστομωτικά ο Δήμος Δελφών Να απομονωθούν οι τοπικισμοί!

 

Να απαντήσει αποστομωτικά ο Δήμος Δελφών

Να απομονωθούν οι τοπικισμοί!
-Με την παρουσία τους στη δράση τόσο ο Δήμαρχος, όσο και μέλη της Δημοτικής Αρχής θέλησαν να απαντήσουν στο κρεσέντο διχαστικού λόγου του ΤΣ Κίρρας.
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τελικά η κατάβαση του αρχαίου μονοπατιού Δελφών – Κίρρας καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο και παριστάμενους 70 περίπου συμπολίτες μας τόλμησαν να κατέβουν πεζοπορία διαδρομή 12 χιλιομέτρων!
Ισχυρή η συμμετοχή του δήμου
Η δράση δεν ήταν απλά δύσκολη, ήταν παράτολμη, καθώς αφενός η διαδρομή είναι μεγάλη, αφετέρου ο καιρός ήταν ασταθής και γινόταν μια μέρα μετά το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ που προξένησε ζημιές και στη Φωκίδα.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις που φρόντισε να εγείρει το τοπικό συμβούλιο της Κίρρας για αφορμή που δεν δικαιολογεί την ένταση και τη σφοδρότητα, η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή, Αντιδημάρχων και αρκετών αυτοδιοικητικών, ενώ ξεχώρισε και η συμμετοχή αντιπροσωπείας της Αντικαρκινικής, όπου τόσο η πρόεδρος κ. Γεωργία Καπαρέλη, όσο και ο κ. Θοδωρής Κατσούλης κατέβηκαν τα 12 δύσκολα χιλιόμετρα του αρχαίου μονοπατιού.
 
Η μάχη του ονόματος
Υπενθυμίζουμε ότι δημιουργήθηκε πολύ μεγάλο θέμα από την πλευρά του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας για την αναγραφή του ονόματος του μονοπατιού, όπου δεν συμπεριέλαβαν τη λέξη Κίρρα και αναφέρθηκε ως Δελφών - Ιτέας. Το Τοπικό Συμβούλιο και η πρόεδρος το εξέλαβαν ως ιστορική προσβολή, ως κίνηση ταπείνωσης και έκριναν σκόπιμο να υψώσουν το λάβαρο του πολέμου. Έβαλαν μαύρες σημαίες από το Άγιο Πολύκαρπο και προς τα κάτω που μπαίνουν στα όρια της Κίρρας, ενώ ανάρτησαν χαρτιά που εξύβριζαν ως «ανιστόρητους» που πρέπει να ντρέπονται τους συμμετέχοντες. Μάλιστα, όπως μας μετέφεραν οι συμμετέχοντες υπήρχε και ντουντούκα, από την οποία ακούγονταν οι λόγοι της διαμαρτυρίας.
Συνεχίζει να είναι προσβλητική η Πρόεδρος
Στο προσωπικό της προφίλ η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μαίρη Καπαρέλη, μετά το πέρας της δράσης ανάρτησε το παρακάτω κείμενο: 
«Παντελής απουσία των δημοτών  Ιτέας - Κίρρας στην κατάβαση του Αρχαίου Μονοπατιού Κίρρας-Δελφών.
Δεν επιτεύχθη η προσβολή στην ιστορικότητά του και με συμβολική παρουσία 35 οχημάτων ,υποδέχτηκαμε τους ελάχιστους περιπατητές στη θέση "Άγιος Πολύκαρπος". Οι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας έδωσαν την απάντησή τους.
Κάποιοι ,που έγιναν αντιληπτοί ,προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα σημάδια της συμβολικής διαμαρτυρίας ,αλλά δεν το κατόρθωσαν.
Η Ιστορία έχει αποτυπωθεί και οι ανιστόρητοι συνέχισαν τις εκδηλώσεις τους ," Αμερικανιές και Burgers ",όπως άλλωστε έχει προτείνει  η Κυρία !!!...Διοργανώτρια Αρχή. Η πλειοψηφία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ιτέας απείχε από το σημερινό εγχείρημα!
Τέτοιες προτάσεις άλλωστε δεν συνάδουν με το πολιτιστικό απόθεμα της Κίρρας».


Από το κείμενο αντιλαμβανόμαστε ότι συνεχίζει να είναι εμπρηστικός, προκλητικός και προσβλητικός ο λόγος της.

Να καταδικαστεί σαφώς

Τα όσα συνέβησαν με αφορμή την κατάβαση του αρχαίου μονοπατιού από το Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας, αν και κινούνται στη σφαίρα του γραφικού πολιτικά, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν καίρια, δεδομένου ότι η σιωπή ισοδυναμεί με ανοχή σε φαινόμενα τοπικισμού και αυτό το μήνυμα θα είναι καταστροφικό να περάσει στις επιμέρους τοπικές κοινωνίες.

Ο δήμος Δελφών είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος. Η δε Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να απαντήσει στα φαινόμενα αυτά καίρια και αποστομωτικά. Αλίμονο, αν αφήνει κάθε πρόεδρο να σπέρνει διχόνοια και να διχάζει την κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Δελφών, όπως και άλλοι αυτοδιοικητικοί πήραν σαφή θέση με την παρουσία τους στον περίπατο. Δε φτάνει όμως αυτό. Το Τοπικό της Κίρρας πρέπει να πάρει απάντηση από το δήμο Δελφών. Η στάση του ΤΣ και της Προέδρου κ. Μαίρης Καπαρέλης πρέπει να καταδικαστεί καθαρά και ξάστερα, ώστε κανείς άλλος να μη σκεφτεί στο μέλλον, να τολμήσει να πλήξει τη συνοχή του δήμου Δελφών.

Οι τοπικισμοί είναι ο καλύτερος σύμμαχος ανταγωνιστικών περιοχών που διεκδικούμε τα ίδια έργα. Ας αφήσουμε στην άκρη ό,τι και όσους μας διχάζουν και ας πορευτούμε με ό,τι μας ενώνει για να καταφέρουμε το καλύτερο για την περιοχή. Και μην ξεχνάμε ότι περιοχή μας νοείται, κάθε σπιθαμή της Φωκίδας!

 


Ημερομηνία δημοσίευσης:22/09/2020

 http://www.orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών