"ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΚ'ΙΝΗΤ'Α ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙ 49.600 ευρώ ...

  

                                                                                                 ΑΜΦΙΣΣΑ 22.09.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 94/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών καταγράφει τη Δημοτική Περιουσία και δημιουργεί βάση δεδομένων

Π. Ταγκαλής: «Αυτό σημαίνει οργάνωση του Δήμου στην πράξη»

Στην ανάθεση παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης για την εγγραφή στο Κτηματολόγιο των Δημοτικών Ακινήτων και των κοινόχρηστων χώρων, του συνόλου των Δημοτικών Ενοτήτων, προχώρησε ο Δήμος Δελφών, υπογράφοντας την Παρασκευή 18/09/2020 σύμβαση με την εταιρεία «SUNAIR CIVIL & SURVEY Α.Ε.».

Με την ολοκλήρωση του έργου, πέραν της πολύ σημαντικής διαδικασίας σχετικά με την Κτηματογράφηση, κατά την οποία ο Δήμος θα έχει πλέον καταγράψει τη Δημοτική του Περιουσία, θα δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για όλα τα ακίνητα, η οποία θα επιτρέπει την λεπτομερή παρακολούθησή τους στην πορεία του χρόνου.

Το συνολικό κόστος της εν λόγω παροχής υπηρεσιών, η οποία ανατέθηκε σε δύο τμήματα ομαδοποιώντας σχετικά τις Δημοτικές Ενότητες, θα ανέλθει στα 49.600 ευρώ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Δελφών. Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτών, μεταξύ άλλων και πέραν της προετοιμασίας και υποβολής στοιχείων στο Κτηματολόγιο ΑΕ, προβλέπεται να γίνει:

  • Γεωγραφικός εντοπισμός των ακινήτων και των κοινοχρήστων χώρων ιδιοκτησίας του Δήμου Δελφών.

  • Εύρεση και ψηφιοποίηση των τίτλων ακίνητης και κοινόχρηστης περιουσίας του Δήμου και γενικότερα οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου μπορεί να στοιχειοθετήσει ιδιοκτησιακό δικαίωμα

  • Δημιουργία ψηφιακού αρχείου ακινήτων και κοινοχρήστων χώρων

  • Καταγραφή και κατηγοριοποίηση των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων σύμφωνα με το που ανήκουν πολεοδομικά.

  • Ανάπτυξη Λογισμικού, Εγκατάσταση και Παραμετροποίηση Εφαρμογής Βάσης Δεδομένων στον Δήμο Δελφών που θα περιλαμβάνει το σύνολο των στοιχείων για το κάθε ακίνητο του Δήμου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα επιτρέπει πλέον την παρακολούθηση μισθωμάτων των Ακινήτων (πχ Κληροδοτήματα, βοσκότοποι κλπ), θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των συμβάσεων ενοικίων (πχ Μίσθωσης, Εκμίσθωσης, Υπεκμίσθωσης), ενώ μέσω αυτής ο Δήμος θα μπορεί να ελέγχει τη διαχείριση των έργων που αφορούν τα εν λόγω ακίνητα.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος σημείωσε πως με την ευκαιρία της Κτηματογράφησης, ξεκινά ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Δελφών, τα οφέλη του οποίου θα φανούν άμεσα με την ολοκλήρωση του έργου. «Η υποχρέωση του Δήμου να καταγράψει λεπτομερώς την περιουσία του μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην οργάνωση του συνόλου των δεδομένων που αφορούν σε αυτή, δημιουργώντας μία βάση δεδομένων η οποία πλέον θα λειτουργεί και ως πυλώνας παρακολούθησης αυτών», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, καταλήγοντας: «Ο Δήμος Δελφών και οι Υπηρεσίες αυτού με σταδιακά βήματα οργανώνονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας τέλος στο τοπίο αβεβαιότητας, για να μην πω άγνοιας, που υπήρχε σε κομβικά ζητήματα που τον αφορούν».

Από το Γραφείο Δημάρχου

 

 

 epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών