"ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ" : Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς (απόφαση Α406/2020) απέρριψε τις οικονομικές απαιτήσεις του ιδιοκτήτου - "επενδυτή" από το Δημόσιο και από τον Δήμο Δελφών - σημείωμα του Στέλιου Σχοινά


                                             Καταπέλτης!

  "Το να ζητάς καμμιά 30αριά εκ. ευρώ σαν αποκατάσταση για την ζημία που σου είχαν 'πεί ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάθεις και το δικαστήριο να σου λέει όχι, δεν είναι μικρή υπόθεση.  Εάν δε αναλογιστείς ότι, όλο το σύστημα ήταν με το μέρος σου (πλήν ενός), τότε θα πρέπει να πιστέψεις ότι, πάει, χάλασε ο κόσμος!..."

  Στο Δικαστήριο στην Λειβαδιά, εμεγαλούργησαν οι δύο κυρίες, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως εκπροσωπούσες το Δημόσιο, ενώ ο Δήμος Δελφών εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Αμφίσσης Σπυρίδωνα Κολοβατιανό.  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (μέσω της Π.Ε.Φωκίδος), δεν ενεφανίσθη καν...  Και τον ενάγοντα εκπροσωπούσε ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών Μιχαήλ Δημητρακόπουλος.  Μέσα δε από τις 50 σελίδες της αποφάσεως του Δικαστηρίου, παρελαύνουν, νομικά δεδομένα, γεγονότα, πράξεις και ονόματα.  Αναλυτικότατα!...

Η δημοσιευόμενη παρακάτω από εμάς παράθεση των γεγονότων από τον Στέλιο Σχοινά, είναι αποκαλυπτική:

****************************************

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Ιτέα Δήμου Δελφών

ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Στη γνωστή υπόθεση παραβίασης του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών

ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Προστατευόμενου από την UNESCO

Από τους ίδιους τους θεματοφύλακές του

Εκδόθηκε η Α406/2020 Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς

Σύντομη υπενθύμιση της υπόθεσης:

  1. Με ψευδή τοπογραφικά διαγράμματα έγιναν αγοραπωλησίες οικοπέδων εντός του προστατευόμενου από την UNESCO Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.

  2. Με ψευδή στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Δελφών, χορηγήθηκαν οι προβλεπόμενες Αρχαιολογικές Άδειες για ανέγερση τεράστιων κτιριακών συγκροτημάτων.

  3. Με ψευδή στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Πολεοδομία Άμφισσας εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες.

  4. Το 2008 έγιναν γνωστά τα παραπάνω ψευδή στοιχεία με αποτέλεσμα να ανακληθούν οι Αρχαιολογικές Άδειες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Δελφών και οι αντίστοιχες Πολεοδομικές Άδειες Οικοδομών από την Πολεοδομία Άμφισσας.

  5. Ακολουθήθηκε η διαδικασία των αυθαιρέτων, κρίθηκαν αυθαίρετες όλες οι κατασκευές (5.500 μ2) και επιβλήθηκαν πρόστιμα, πολύ περιορισμένης έκτασης!!!, τα οποία μέχρι σήμερα δεν εισπράχθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο!!!

Σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία τα πρόστιμα επιβάλλονται με τα προβλεπόμενα από την Πολεοδομική Νομοθεσία που ισχύουν κατά τον χρόνο εκτέλεσης των αυθαιρεσιών ή του χρόνου διαπίστωσης.

Το 2008 που ανακλήθηκαν οι άδειες, για τα πρόστιμα ίσχυε η γνωστή ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία, μέχρι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να είχε εισπράξει περισσότερα από Τριάντα Εκατομμύρια Ευρώ (30.000.000 €).

Οι πληροφορίες μου λένε ότι ακόμη δεν έχει εισπραχθεί ούτε ευρώ!

  1. Έγινε Προσφυγή από τους θιγόμενους ιδιοκτήτες στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την ανάκληση των οικοδομικών αδειών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανάκληση των Αρχαιολογικών Αδειών.

Και το Διοικητικό Εφετείο και το ΣτΕ απέρριψαν τις Προσφυγές.

  1. Έγινε Αγωγή από τους θιγόμενους ιδιοκτήτες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς για αποζημίωση 18.000.000 ευρώ προσαυξημένο με τους νόμιμους τόκους, δηλαδή απαίτηση ποσού μεγαλύτερου των 30.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα!

  2. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς με την Α406/2020 Απόφασή του, απέρριψε ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ την αγωγή, αποδίδοντας την έκδοση των Αρχαιολογικών Αδειών και των αντίστοιχων Πολεοδομικών στα ΑΝΑΚΡΙΒΗ στοιχεία που υποβλήθηκαν σ’ αυτές από τους ιδιώτες μηχανικούς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

Το Κακουργιοδικείο Λαμίας αθώωσε τους κατηγορούμενους, για μία μόνο υπόθεση παραβίασης που εκδίκασε, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, θεώρησε, όμως, ότι δεν είχαν δόλο.

Εάν γνώριζε ΟΛΕΣ τις υποθέσεις παραβίασης δεν είναι βέβαιο ότι θα τους απάλλασσε για έλλειψη δόλου.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ότι στην ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ αυτή υπόθεση παραβίασης του ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη του Πολιτικού και Κρατικού Μηχανισμού, εντεταλμένα να διαφυλάξουν την ανεκτίμητη αυτή κληρονομιά της χώρας μας, για να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά τους οικονομικά συμφέροντα.

Ιτέα 12/09/2020

Στέλιος Σχοινάς

*********************************************

 : Δι' ευνοήτους λόγους και επίσης λόγω μεγέθους της αποφάσεως, δεν είναι δυνατή τώρα η δημοσίευσή

 

 epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών