ΤΟ '21, Η ΓΙΑΝΝΑ, Ο ΜΠΟΥΓΑΣ ΚΑΙ Η ΦΩΚΙΔΑ (ως η πολιτιστική πρωτεύουσα του αγώνος...) - Δελτίον Τύπου

                              

Αθήνα, 23.09.2020

Αύξ. αριθμ. -72-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας με εκπρόσωπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, επισκέφθηκε σήμερα τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Αθανάσιο Κανταρτζή, με τον οποίο συζήτησε την παράλειψη της Φωκίδας από τις δράσεις που οργανώνει η Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο κ. Κανταρτζής ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι αυτό οφείλεται στη μη υποβολή σχετικών προτάσεων από τους αρμόδιους φορείς που είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν. Ο κ. Μπούγας τόνισε ότι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται και θα υλοποιηθούν από την Επιτροπή, την οποία η Ελληνική Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει προς τούτο, έχουν όχι μόνο ουσιαστικό αλλά και ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Τιμούν και προβάλλουν τις περιοχές, υπενθυμίζουν τα ιστορικά γεγονότα και δημιουργούν προϋποθέσεις μελλοντικών πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι ουδείς δικαιούται να εξαιρέσει τον τόπο όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η Επανάσταση, που είναι γενέτειρα ηρώων και αγωνιστών και σε αυτόν έλαβαν χώρα τα σπουδαιότερα πολεμικά γεγονότα της περιόδου, ενώ εξελίχθηκαν σημαντικές ιστορικές πρωτοβουλίες, όπως η σύγκληση της Συνέλευσης της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος, από τις εορταστικές εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής ή θα υποστηριχθούν οικονομικά από αυτή.

Η μη συμπερίληψη του νομού συνιστά ιστορική αδικία, η οποία συμφωνήθηκε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί. Ο Βουλευτής Φωκίδας θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία συνάντησης όλων των εμπλεκομένων.

Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα

Βουλευτή Φωκίδας
Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών