ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ




  Για πεζούς επισκέπτες
 Μια μικρών διαστάσεων διαφωτιστική πινακίδα, ετοποθετήθη σήμερα το μεσημέρι, κάτω από τον μεγάλο πίνακα ανακοινώσεων της Ιτέας, στην αρχή του μώλου.
Πρόκειται για έναν οδηγό κατευθύνσεων, στα περισσότερον γνωστά και τουριστικού ενδιαφέροντος μέρη, εντός και εκτός της πόλεως.  Έτσι ώστε, οι διερχόμενοι από του σημείου, να έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν, τι υπάρχει αξιόλογο στην ευρύτερη περιοχή και προς  ποιά κατεύθυνση.  Από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, την Χάρμαινα στην Άμφισσα, έως το "αγιόνερο", την Κολοπετεινίτσα  και το Γαλαξείδι.
Βέβαια, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, σε αυτήν την καλή αρχική προσπάθεια, ...περισσεύουν οι πληροφορίες για την Άμφισσα, την Αράχωβα και το Γαλαξείδι.  Εξ άλλου, σε πεζούς απευθύνεται και όχι σε εποχούμενους, οι οποίοι θα αναζητούσαν την παραλία "όρμου Αγ. Βασιλείου" στο Γαλαξείδι.  Διότι η "προβολή", αφορά την Ιτέα.
Είναι όμως η αρχή.  Και αυτή έγινε.  Και σε αυτήν την αρχή επρωτοστάτησαν η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Τουριστικής Προβολής της Ιτέας, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα. Εδώ η περίφημη "Επιτροπή Τουρισμού και Προβολής" του Δήμου Δελφών, επί μια 10ετία, αγνοούσε την Ναυμαχία της Αγκάλης στην Ιτέα και την σημασία της (πόσο μάλλον την Μαρίνα και τις παραλίες μας) και ασχολήθηκε μόνον με υπερατλαντικά και υπερασιατικά ταξείδια, θα μας πειράξει το ότι σε μια μικρή κατατοπιστική για την περιοχή μας πινακίδα, αναφέρονται 3 (τρείς) παραλίες για την ίδια τοποθεσία στην Κίρρα (Αϊ-Γιάννης, Camping Ayannis, Βραχάκια, περί τα 4 klm από τον μώλο), ενώ απουσιάζει η παραλία "Αναγναίϊκα" (από την Ευαγγελίστρια έως την μικρή Μαρίνα, δηλ. 400μ. δυτικά της πινακίδος);...
Διότι, είναι άλλο πράγμα η πινακίδα καταγραφής-προβολής αξιόλογων και επισκέψιμων σημείων μιας πόλεως και άλλο πράγμα η πληροφοριακή πινακίδα κατευθύνσεων για περιοχές εκτός πόλεως.
epikourositeas.blogspot.com
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών