Κλειστή η μοναδική παιδική χαρά της Ιτέας Ερίζουν Δήμος και Λιμενικό


 Κλειστή η μοναδική παιδική χαρά της Ιτέας Ερίζουν Δήμος και Λιμενικό
-Έντονη η δυσαρέσκεια στην Ιτέα που δεν υπάρχει χώρος για τα μικρά παιδιά.
-«Εμείς δεν έχουμε τρόπο να τη λειτουργήσουμε», δήλωσε η Σ.Αναγνωστάκου. – «Γειά σου Γιώτα, γειά σου», ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Ιτέας Γ.Τσατσαρώνη με το που άκουσε το ερώτημα!
Ένα απίστευτο γαϊτανάκι εξελίσσεται και κρατά κλειστή τη μοναδική παιδική χαρά της Ιτέας με το δήμο Δελφών και το Λιμενικό Ταμείο να ερίζουν σχετικά με την πατρότητα της αρμοδιότητας για τη λειτουργία της!
Η πανάκριβη παιδική χαρά και το αδιέξοδο των οικογενειών με παιδιά
Η δυσαρέσκεια των κατοίκων της Ιτέας είναι έκδηλη, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος να πάνε τα παιδάκια για να παίξουν ασφαλή. Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Φουσέκη με πολύ υψηλό  κόστος και αποτέλεσε πρότυπη δομή. Βρίσκεται στη χερσαία ζώνη της Ιτέας και αποτελεί πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών.
Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται κλειδαμπαρωμένη με τις οικογένειες με μικρά παιδιά να μην έχουν διέξοδο για την ψυχαγωγία τους. Ωστόσο, ο λόγος που φαίνεται να είναι κλειστή είναι κάτι παραπάνω από αστείος έως και παιδιάστικος.
«Εμείς την παραχωρούμε ευχαρίστως αν μας κατατεθεί αίτημα»
Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Σοφία Αναγνωστάκου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι «η παιδική χαρά είναι στη χερσαία ζώνη λιμένος και ουσιαστικά είναι στην επίβλεψη του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Ταμείου. Εμείς, ως φορέας δεν έχουμε δυνατότητα να τη λειτουργήσουμε, αλλά και γενικότερα η διαχείριση των παιδικών χαρών είναι αρμοδιότητα του δήμου. Ο δήμος πρέπει να μας κάνει ένα αίτημα παραχώρησης ώστε να το εγκρίνουμε και να έχει τη διαχείριση. Εννοείται ότι εμείς δεν το κάνουμε αυτό για να πάρουμε αντίτιμο, αλλά αυτή είναι η διαδικασία. Όταν μίλησα με τον αντιδήμαρχο τον κ.Γιώργο Τσατσαρώνη για το θέμα, μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι η παιδική χαρά είναι σε δικό μας χώρο και να κάνουμε ό,τι νομίζουμε. Του εξήγησα ότι επειδή εμείς δε μπορούμε να το διαχειριστούμε, το Υπουργείο θα μας πει να την κλείσουμε.
»Ακολούθησε μια συνάντηση με το δήμαρχο κ. Ταγκαλή και τον αντιδήμαρχο κ.Τσατσαρώνη, όπου εκεί, από ό,τι κατάλαβα τέθηκε και θέμα εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τους πρότεινα να αναλάβει ένας Σύλλογος ώστε να φροντίζει για την καθαριότητα, τα αντισηπτικά και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Προς το παρόν πάντως η παιδική χαρά είναι κλειστή και λύση δε βρίσκεται. Προσωπικά θα συναντηθώ ξανά με το Δήμαρχο, με στόχο να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει», είπε η κ. Αναγνωστάκου.
Η απίστευτη αντίδραση του κ. Τσατσαρώνη
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσατσαρώνη τον ρωτήσαμε γιατί είναι κλειστή η παιδική χαρά. Η αντίδραση του ήταν αχαρακτήριστη. «Γειά σου Γιώτα, γεία σου», είπε και διέκοψε τη συζήτηση!
Ο κ. Τσατσαρώνης δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Είναι αντιδήμαρχος και μάλιστα έχει στον τομέα ευθύνης του τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του δήμου. Το ερώτημα που απευθύναμε αφορά το πεδίο ευθύνης του, δημόσια περιουσία και πιο συγκεκριμένα ένα έργο που έγινε από τα χρήματα όλων μας. Δε ρωτήσαμε τον κ. Τσατσαρώνη για τα προσωπικά, τα οικογενειακά θέματα του, ούτε και για την περιουσία του. Η ενημέρωση, δεν είναι στη διακριτική ευχέρειά του, αλλά αποτελεί υποχρέωσή του. Η αποφυγή απάντησης όμως, αφενός δείχνει τη στέρηση σοβαρών επιχειρημάτων και προδίδει προσωπικές κοντρίτσες, αφετέρου αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως αντιλαμβάνεται ο Αντιδήμαρχος Ιτέας τη δημόσια διοίκηση, τη δημοτική περιουσία και την πολιτική διαχείριση αυτής.
«Βρεθήκαμε στη μέση»
Στην ίδια ερώτηση ο πρόεδρος της Ιτέας κ.Γιάννης Λύτρας απαντά ότι ο δήμος Δελφών και το Λιμενικό Ταμείο διαφωνούν ως προς το «ποιος φορέας πρέπει να διαχειριστεί την παιδική χαρά. Δυστυχώς εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο έχουμε βρεθεί στη μέση μιας κόντρας. Σας ενημερώνω πάντως ότι στο επόμενο τοπικό συμβούλιο το θέμα αυτό θα είναι στην ημερήσια διάταξη», τόνισε. Ο κ. Λύτρας συμπλήρωσε ότι η παιδική χαρά λειτουργούσε τόσα χρόνια με προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου. «Με τον ίδιο τρόπο να τη λειτουργήσουν και σήμερα», συμπληρώνει!
Το τοπικό συμβούλιο αποτελεί επίσημο δημοτικό φορέα και όταν προκύπτει τέτοιο θέμα που αφορά και θίγει την τοπική κοινωνία οφείλει να πάρει θέση. Εν προκειμένω, το τοπικό και  ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Λύτρας ήδη θα έπρεπε να είχαν σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τους δυο φορείς, την οποία και όφειλαν να δημοσιοποιήσουν.
Η πολιτικής της ρήξης
Ο Δήμος Δελφών και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κ. Τσατσαρώνης έρχεται για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με την κ. Σοφία Αναγνωστάκου και μάλιστα σε μικρότερο διάστημα του ενός έτους. Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά αιχμή του δόρατος ήταν το «υψηλό» ενεργειακό κόστος του κολυμβητηρίου και η αδυναμία του δήμου να καλύψει τα πετρέλαια. Η κ. Αναγνωστάκου ήταν πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου. Μετά την παραίτησή της και την ανάληψη της προεδρίας από την κ.Τριψάνα, ο «Κόπερφιλντ» του δήμου βρήκε τα χρήματα για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου και απλώς αποδείχθηκε ότι το θέμα ήταν προσωπικό! Μην ξεχνάμε ότι η κ. Αναγνωστάκου είναι εκλεγμένη δημοτικής σύμβουλος με την παράταξη του π.δημάρχου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου.
Τώρα, για άλλη μια φορά, βρέθηκε η μεγάλη ευκαιρία για στείρα και οπισθοδρομική αντιπολίτευση. Που; Στα πρόσωπα τόσων οικογενειών, στα αθώα γέλια τόσων εκατοντάδων παιδιών! Άραγε έχουν αναρωτηθεί ποτέ αν δικαιούνται να ακολουθούν πολιτική προσωπικών στρατηγικών με τεράστια κοινωνικά κόστη; Τους ενδιαφέρει αν θίγουν με τις επιλογές τους τις τοπικές κοινωνίες; Και κάτι ακόμη! Πολλές φορές εκπρόσωποι του δήμου, ανέφεραν ως δικαιολογία την κατάσχεση της πλατείας Θεάτρου και τον κορονοϊό, όπου προσχηματικά ισχυρίστηκαν –δικαιολογώντας την αδυναμία τους- ότι δεν μπορούσαν να τα προβλέψουν. Η αμέσως επόμενη ερώτηση είναι αν είναι ή δεν είναι υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίσουν με όση επάρκεια έχουν; Δηλαδή όταν ζητούσαν την ψήφο των δημοτών ξεκαθάριζαν ότι θα διοικήσουν μόνο στα προβλέψιμα;
Να λειτουργήσει, όπως λειτουργούσε τόσα χρόνια
Η παιδική χαρά της Ιτέας λειτουργούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια με συγκεκριμένο καθεστώς. Να βρουν τη λύση να συνεχίσει να λειτουργεί. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτοί ζήτησαν την εμπιστοσύνη του κόσμου και αυτό τον κόσμο δεν δικαιούνται να τον διαψεύσουν.


 Ημερομηνία δημοσίευσης:01/07/2020


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών