Παρά τα δημοσιεύματα οι υπηρεσίες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Δικαιοσύνη δεν έκαναν τη δουλειά τους



 Τα σκουπίδια κόντεψαν να κάψουν το ΒΙΟΠΑ Πυρκαγιά στην παράνοµη χωµατερή
Εναπόθετε σκουπίδια ο δήμος Δελφών, τόσο εντός, όσο και εντός βιολογικού και σε χώρο που είναι εντός Δελφικού Τοπίου!
-Παρά τα δημοσιεύματα οι υπηρεσίες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Δικαιοσύνη δεν έκαναν τη δουλειά τους.
Τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εναπόθεση απορριμμάτων και κλαδιών στο χώρο πέριξ του βιολογικού Άμφισσας, πλησίον ΒΙΟΠΑ, είχαμε επισημάνει με ρεπορτάζ μας από τον Οκτώβριο και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε περίτρανα, καθώς χθες το μεσημέρι ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.
Για την κατάσβεση επιχείρησαν οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής όπου και νωρίς το απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο δήμος Δελφών εναπόθετε μπάζα και κλαδιά στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν μεγαλώσει οι σωροί και είχαν εμπλουτιστεί με λάστιχα, στρώματα και άλλα εύφλεκτα απορρίμματα.
Αυτή τη φορά σταθήκαμε τυχεροί, αλλά δεν θα είναι πάντα έτσι. Περιμένουμε την αντίδραση του δήμου και αν θα έχουν επιπτώσεις αυτοί που δεν ενήργησαν εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να καθαριστεί εγκαίρως ο χώρος και εξέθεσαν την περιοχή σε τέτοιο κίνδυνο.
«Το ζητούσα κατ’ επανάληψη», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ
Ο χώρος που είναι στοιβαγμένα τα σκουπίδια ανήκει στο Βιολογικό καθαρισμό και κατ’ επέκταση στη ΔΕΥΑ, μόνο εκεί τα πάει ο δήμος. Ο πρόεδρος της εταιρείας
κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος τόνισε χθες στην ΩτΦ ότι : “ήταν συχνές οι οχλήσεις μου προς τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ.Χάρη Αγαπητό, ο οποίος μου ζητούσε να κάνω υπομονή μέχρι να ανοίξει ο ΧΥΤΥ για να μεταφερθούν εκεί για διαχείριση” .
Μάλιστα, ο κ Σωτηρόπουλος ισχυρίζεται ότι “όταν τη Δευτέρα πληροφορήθηκα ότι και ιδιώτης εναπόθεσε μπάζα έξω από το βιολογικό, έστειλα έγγραφο στον
κ. Αγαπητό να φροντίσει να μαζευτούν”, όπως εξηγεί για να συνεχίσει τονίζοντας «Ξέρω ότι χθες ετοίμασε επίσημη απάντηση ο κ. Αγαπητός, την οποία όμως
δεν μας έχει αποστείλει ακόμη».
Παρά τα δημοσιεύματα καμιά υπηρεσία δεν έκανε τη δουλειά της
Τον Οκτώβριο του 2019 δεχθήκαμε επώνυμη καταγγελία ότι έχει σχηματιστεί παράνομη χωματερή εντός και εκτός του βιολογικού και ότι στοιβάζονται κλαδιά, σκουπίδια, ελαστικά, στρώματα και παντός είδους υλικά στο χώρο του βιολογικού, ο οποίος είναι δίπλα στο ΒΙΟΠΑ και εντός Δελφικού Τοπίου. Όταν πήγαμε στην περιοχή, ούτε στα μάτια μας δεν πιστεύαμε. Ο χώρος είχε μετατραπεί σε κανονική χωματερή από τον ίδιο το δήμο Δελφών. Φοίνικες, πλατάνια, νεραντζιές και κάθε λογής δέντρο που είχε κλαδευτεί ήταν όλα συγκεντρωμένα στο συγκεκριμένο χώρο, μαζί με ντουλάπια, συρτάρια, οικιακά αντικείμενα, ανακατεμένα με σκουπίδια,
χόρτα και μπάζα. Αυτή την απαραίτητη κατάσταση αποτυπώσαμε σε φωτορεπορτάζ και ζητήσαμε από τους αρμοδίους να κάνουν τη δουλειά τους. από την πλευρά του δήμου όμως, δεν είχαμε καμιά αντίδραση, ούτε και συγκινήθηκαν φυσικά να τα μαζέψουν.
Εκείνο όμως που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως αφενός δεν κινήθηκε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς, όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες γωνιές της Ελλάδας με τέτοια δημοσιεύματα, ούτε όμως και κινήθηκαν τα ελεγκτικά όργανα και η Εισαγγελία.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαν οι φόβοι που διατυπώσαμε με το χειρότερο τρόπο και την ευθύνη δεν την έχει μόνο ο Δήμος, αλλά και οι υπηρεσίες και τα ελεγκτικά όργανα που αψήφησαν τα δημοσιεύματα και δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους!

 

Ημερομηνία δημοσίευσης:17/06/2020



ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών