Λουκάς Αναγνωστόπουλος : Δήμος Δελφών και Κορωνοϊός – Απαιτούνται και άλλα Μέτρα. (Σε συνέχεια ανακοινώσεων του Δήμου Δελφών)


 https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/80265179_2902262343138847_3493251705343049728_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=dbb9e7&_nc_ohc=dMICuEMDi8QAX9pVzbH&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&_nc_tp=6&oh=3fd97464652aed9b62898a86979470a2&oe=5E95BA02



Δήμος Δελφών και Κορωνοϊός – Απαιτούνται και άλλα Μέτρα.
(Σε συνέχεια ανακοινώσεων του Δήμου Δελφών)

Παρακολουθώντας τις διαστάσεις που έχει λάβει η πανδημία του Κορωνοϊού στην χώρα μας καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τον Δήμο Δελφών προκειμένου η περιοχή μας να βρεθεί όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχω να παρατηρήσω ότι ΑΜΕΣΑ πρέπει να γίνουν και τα παρακάτω:
Απαιτείται η Απολύμανση των Δημοτικών Κτηρίων σε όλο το εύρος του Δήμου Δελφών ( Οκτώ Δημοτικές Ενότητες) από ειδικά συνεργεία καθώς και των ΚΕΠ, των ΚΑΠΗ, των Σχολικών Μονάδων και των Δημοσίων και Δημοτικών Χώρων ( δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες, στάσεις λεωφορείων, παγκάκια) εντός των Οικισμών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Υγείας.
Να ανασταλεί έως το τέλος του μηνός Μαρτίου η λειτουργία όλων των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου Δελφών που εξυπηρετούν το κοινό, όπως Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Η αναστολή λειτουργίας να μην έχει καμία επίπτωση οικονομική ή άλλη, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερομένων πολιτών. Ταυτόχρονα να αναβαθμισθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ οι όποιες πληρωμές να γίνονται αποκλειστικά μέσω της υπηρεσίας Internet Banking.
Προμήθεια επαυξημένων μέσων ατομικής προστασίας (στολές, μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κ.λπ.) για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου με άμεση προτεραιότητα σε όσους έχουν συναλλαγή με το κοινό καθώς και στους υπαλλήλους των εξωτερικών συνεργείων και τους υπαλλήλους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Σχολική Επιτροπή και τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειας να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων.
Να ξεκινήσει άμεσα ενημερωτική εκστρατεία στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στον τοπικό τύπο για τα μέτρα προφύλαξης καθώς και για το πού μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για πρόσθετες πληροφορίες.
Λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας (Συμβούλια, Επιτροπές, Ομάδες Εργασίας κ.α.) αποκλειστικά με την μέθοδο της «δια περιφοράς» συνεδρίασης ή της τηλεδιάσκεψης, όπως ακριβώς προβλέπει η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ( από 11 Μαρτίου 2020).
Μέτρα Οικονομικού Ενδιαφέροντος
Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Μέχρι και αυτήν τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από πλευράς Δήμου για την δυνατότητα παράτασης των δημοτικών τελών (π.χ. τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων), όπως και για την χρονική παράταση πληρωμής των λογαριασμών Ύδρευσης και Αποχέτευσης εκ μέρους της ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών και ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση.
Αναστολή καταρχάς επί ένα τετράμηνο στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για οφειλέτες (κατασχέσεις χρημάτων, διακοπές υδροδότησης κ.λπ.).
Μέτρα ρευστότητας του Δήμου.
Να εξευρεθεί λύση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με το δεσμευμένο ποσό των 950.000 χιλ. ευρώ για την πλατεία Θεάτρου ώστε να αποπληρωθεί μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος. Τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για την αναγκαία ρευστότητα που πρέπει να έχει ο δήμος μας ώστε να μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του, ειδικά τώρα που η τοπική οικονομία θα στηριχθεί σε μεγάλο μέρος στους τοπικούς φορείς.
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών


Loukas Anagnostopoulos
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών