Λαϊκή Συσπείρωση: ζητήσαμε από τον δήμαρχο την απολύμανση των Σχολείων και την υγιειονομική κάλυψη του Δήμου Δελφών για τον κωρονοϊό...


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 ΤΟΥ ΛΑΟΥ 

   Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών την Τετάρτη 11 Μάρτη 2020, το κύριο θέμα που μονοπώλησε τη συζήτηση, ήτανε φυσικά τα μέτρα πρόληψης της διασποράς και η αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στην υγεία και τη ζωή του λαού.
 Προκλήθηκε έπειτα από την εισαγωγή δύο προτάσεων ψηφισμάτων από την δημοτική αρχή και την μείζονα αντιπολίτευση, σχετικά με τη στήριξη από το Δήμο στην απαίτηση διευκολύνσεων και αποζημιώσεων από την κυβέρνηση, επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου της περιοχής που πλήγονται από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού και των μέτρων που παίρνει για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής του.
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, με αίσθημα ευθύνης, τοποθετήθηκαν από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και της νεολαίας, όπως πάντα. Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:
«Το ζήτημα του κορονοϊού, της πρόληψης και τις αντιμετώπισης των συνεπειών του, είναι το σημαντικότερο της αποψινής συνεδρίασης. Έχουμε τοποθετηθεί για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και του λαού, με επιστολή μας στον κ. Δήμαρχο την 1η Μάρτη.
Θυμίζουμε πως, ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από τη νόσο. Να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κλπ. Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους. Ανέφερε απόψε ο κ. Δήμαρχος κάποια μέτρα που έχουν ληφθεί.  
Δεν θα διαφωνήσουμε με την ανάγκη αποζημιώσεων και άλλων διευκολύνσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από τις συνέπειες της επιδημίας και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της. Όμως, σήμερα που τα σχολειά είναι κλειστά, εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα αναβάλλονται και η έξαρση της επιδημίας στη χώρα μας βρίσκεται στην αρχή της, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσο θα διαρκέσει και ποιες θα είναι οι συνέπειές της, το κύριο και βασικό, το άλφα και το ωμέγα, είναι η ανάγκη της προστασίας της υγείας του λαού. Θεωρούμε εντελώς εκτός πραγματικότητας τη στάση των παρατάξεων του νυν και του πρώην Δημάρχου, δίνει λάθος εντύπωση να ζητάνε μέτρα στήριξης κάποιων κλάδων της οικονομίας και να μην προτάσσονται ως άμεσες απαιτήσεις προς την κυβέρνηση τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν ακούσαμε κουβέντα απόψε γι’ αυτά και κύριοι συνάδελφοι, δεν είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στον κορονοϊό. Μέτρα που αφορούν:
• Στην άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.
• Στη μονιμοποίηση όλου του προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κλπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Στην 24ωρη λειτουργία όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
• Στην επάρκεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.
• Στη διάθεση από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός, υλικών προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αντισηπτικά κλπ).
• Στην πάταξη της αισχροκέρδειας.
• Στα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς
• Στη διασφάλιση πρόσθετων αδειών με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους απαιτείται. Όχι στα ημίμετρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση και ρίχνουν το βάρος στους εργαζομένους.
Και φυσικά το συνολικό κόστος να το αναλάβει το κράτος, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι συνταξιούχοι ή οι αυτοαπασχολούμενοι. Τα συνήθη υποζύγια δηλαδή.
Αυτά είναι μερικά αναγκαία μέτρα, τα οποία θεωρούμε μπορούνε να αποτελέσουνε τη βάση ενός ψηφίσματος του Δήμου Δελφών, που θα βάζει και τα υπαρκτά σοβαρά προβλήματα που προκύψανε στους επαγγελματίες του Δήμου μας, ως στάση ευθύνης απέναντι στο λαό μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες».



fokidatv.blogspot.com
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών