Η επιστήμη λέει ότι το να μένεις φίλος με την πρώην είναι σημάδι ψυχοπάθειας


«Καλύτερα να χωρίσουμε, αλλά θα ήθελα να μείνουμε φίλοι». Πρόταση που είτε έχει ακουστεί από τα χείλη σου, είτε από τα χείλη κάποιας πρώην αγαπημένης σου. Ναι, αυτής που αν και χωρίσατε πριν από μερικά χρόνια, έχετε κρατήσει φιλικές σχέσεις και πού και πού βγαίνετε και για κανένα καφέ/ποτό, εν γνώσει ή εν αγνοία -ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα- της νυν.

Έλα όμως, που η απόφαση να μείνεις φίλος με το πρώην κορίτσι σου είναι λάθος και όχι από ηθική πλευρά, όπως θα σου έλεγε η κοπέλα που κοιμάται πλέον στο κρεβάτι σου, λόγω ζήλιας. Πρόσφατη επιστημονική μελέτη σου εξηγεί «το λάθος» και σε βάζει σε σκέψεις.
Η έρευνα που προβληματίζει
Ερευνητές του πανεπιστημίου Όκλαντ κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγαν και η οποία δημοσιεύεται στο έντυπο Personality and Individual Differences: το να μένετε φίλοι με την πρώην δεν είναι σημάδι ωριμότητας, όπως πιθανόν να πιστεύετε και οι δύο, αλλά πιθανή ένδειξη κάτι πιο σκοτεινού, ψυχοπάθειας.
Οι ερευνητές Justin Mogilski και Lisa Welling ζήτησαν από 860 συμμετέχοντες, γυναίκες και άντρες, να απαριθμήσουν τα κίνητρά τους για να παραμείνουν σε φιλική σχέση με τους πρώην, ενώ τους πέρασαν από μία σειρά τεστ προκειμένου να καθορίσουν ποιος είχε χαρακτηριστικά σκοτεινής προσωπικότητας. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσοι κρίθηκαν πως πληρούσαν τα «κριτήρια μιας σκοτεινής προσωπικότητας» ήταν πιο πιθανό να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με τους πρώην. Οι λόγοι; Εγωιστικοί, οικονομικοί και σεξουαλικοί. Για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρήματα, πληροφορίες και σεξ.
Η άποψη της ειδικού
«Το να ξεπεράσεις ένα χωρισμό και να μπεις ξανά στο ερωτικό παιχνίδι, βγαίνοντας ραντεβού, είναι από μόνο του μια δύσκολη κατάσταση και το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος είναι να προβληματίζεται σχετικά με το αν η πρώην του είναι ψυχοπαθής επειδή θέλει να μείνουν φίλοι», σημειώνει η Dr, Paulette Sherman, ψυχολόγος και συγγραφέας του Dating from the Inside Out και συνεχίζει: «Όπως και να ‘χει πάντως πρόκειται για ένα ενδιαφέρον εύρημα που καταδεικνύει τις προθέσεις κάποιων ανθρώπων όσον αφορά στη συνέχιση της σχέσης και της μετάλλαξής της από ερωτική σε φιλική».
Για να καταλήξει ότι δεν πρέπει να βάζουμε όλους και όλες στο ίδιο καλάθι. «Έχω πελάτες που επιλέγουν να παραμείνουν φίλοι με τους πρώην τους για φυσιολογικούς και αλτρουιστικούς λόγους. Θέλουν το καλύτερο για εκείνους, απολαμβάνουν την παρέας τους, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα και να έχουν άλλου είδους ανήθικες απαιτήσεις. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να συμβεί και φυσικά δεν σημαίνει ότι όλοι οι πρώην διατηρούν καλές, φιλικές σχέσεις έχουν ψυχοπαθητικές τάσεις και σκοτεινά κίνητρα».
Κρατάμε αυτό το τελευταίο και μαζί μικρό καλάθι.
Πηγή: AskMen

  • 9 Φεβρουαρίου 2020 - 10:55
  • https://www.aftodioikisi.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

1 σχόλια:

Click here for σχόλια
14 Φεβρουαρίου 2020 - 3:59 μ.μ. ×

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκής εξασφάλιση, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

CongratsClaudia Klein
Reply
avatar

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών