Ο Περιφερειάρχης διαψεύδει τον Δήμαρχο Δελφών για το Δίκτυο Πολιτισμού «Υπογεγραμμένη η σύμβαση και ενταγμένη η χρηματοδότηση του 2020»

 

 Ο Περιφερειάρχης διαψεύδει τον Δήμαρχο Δελφών για το Δίκτυο Πολιτισμού
«Υπογεγραμμένη η σύμβαση και ενταγμένη η χρηματοδότηση του 2020»


Κατηγορηματικά διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή ο Περιφερειάρχης για την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης και τη χρηματοδότηση του 2020 για το Δίκτυο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Μάλιστα, όπως σας είχαμε προαναγγείλει από την πρώτη στιγμή που στο γραφείο του περιφερειάρχη διάβασαν τις δηλώσεις του κ. Ταγκαλή, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο κ. Σπανός δεν υπογράφει τη σύμβαση, αλλά και δεν έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση του 2020, δυσανασχέτησαν έντονα, καθώς όλα είναι τακτοποιημένα πολύ καιρό πριν, τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται ο περιφερειάρχης.  

Υπενθυμίζουμε τι είχε συμβεί και τι δήλωνε ο Δήμαρχος, δικαιολογώντας την απουσία της χρηματοδότησης του Δικτύου από τον προϋπολογισμό του 2020.

«Δεν υπογράφει τη σύμβαση»

Ειδικότερα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Δελφών για την απουσία της χρηματοδότησης του Δικτύου Πολιτισμού και Τουρισμού από τον προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Ταγκαλής κατέστησε σαφές πως δεν μπόρεσε να το εντάξει, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δεν έχει υπογράψει ακόμη ούτε καν την προγραμματική σύμβαση για τις δαπάνες που έγιναν. «Από το Σεπτέμβριο που αναλάβαμε ζητούσαμε από τον Περιφερειάρχη να οριστούν τα νέα μέλη του ΔΣ και όπως ξέρετε αυτό έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου. Παράλληλα, επανειλημμένως το έχουμε ζητήσει να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση, ώστε να πληρωθούν οι συνεργάτες και προμηθευτές του Δικτύου για δουλειά που έχει ήδη γίνει, αλλά ως τώρα δεν έχει υπογράψει», τόνισε. Εξήγησε μάλιστα ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν μπορούσε να γίνει εγγραφή στον προϋπολογισμό, γιατί αν αποχωρήσει η Περιφέρεια το Δίκτυο δεν θα μπορέσει να έχει συνέχεια. «Εμείς το Δίκτυο το θέλουμε, από αυτό καλύπτουμε τα Μουσεία και τους εκθεσιακούς μας χώρους. Θέλουμε και τη συνέχιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Σίγουρα χρειάζονται αλλαγές, αλλά θα τις δούμε στην πορεία. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι μόνοι μας, χωρίς τη συμμετοχή της Περιφέρειας δεν θα μπορέσουμε να το συντηρήσουμε», υποστήριξε. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι το προγραμματισμένο ραντεβού για σήμερα Παρασκευή, το ανέβαλε ο Περιφερειάρχης,  ενώ το θέμα αφορούσε την πορεία του Δικτύου.

Η απάντηση του κ. Σπανού

Η απάντηση του κ. Σπανού ήταν σαφής και ξεκάθαρη. «Η σύμβαση είναι υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά από το Δεκέμβριο του 2019. Η χρηματοδότηση του Δικτύου Πολιτισμού και Τουρισμού του 2020 είναι ενταγμένη από το Νοέμβριο».

Δεν το γνώριζε ο Δήμαρχος;

Μετά τα παραπάνω γεννιούνται ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά, καθώς αν ο Δήμαρχος δε γνώριζε την υπογραφή της σύμβασης, τότε προφανώς κάτι δεν έγινε καλά, αν και από την περιφέρεια μας διαβεβαίωσαν ότι ο δήμος Δελφών ενημερώθηκε εγκαίρως. Αν πάλι το γνώριζε, αλλά δεν το έχει εγγράψει, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί συνέβη αυτό. Αν οφείλεται σε τυπικούς λόγους και έχει να κάνει με την ανωμαλία που δημιουργεί η πλατεία Θεάτρου, τότε δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Αν όμως υπάρχει κάτι παραπάνω, είναι σαφές ότι πρέπει να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και οι άλλοι δυο εταίροι του Δικτύου για να αποδεσμεύσουν τις χρηματοδοτήσεις. 

Ημερομηνία δημοσίευσης:29/01/2020
 http://www.orafok.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών