«Φωτιά» για τους νέους Πυροσβέστες η επίσκεψη στο Μαρτυρικό Δίστομο


 
<<Φωτιά>> άναψε στους 115 νεαρούς δόκιμους Πυροσβέστες μια απρόσμενη συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στο Μαυσωλείο και το Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, όπου αύριο Παρασκευή δίνει συνεντευξη του πρωτοποριακο συγκρότημα ACTIVE MEMBER για την παρουσίαση του έργου του 'Εδώ ειναι Δίστομο"!

 Όπως κάθε χρόνο οι πρωτοετείς δόκιμοι αξιωματικοί και δόκιμοι πυροσβέστες της Ακαδημίας του Πυροσβεστικού Σώματος απέτισαν φόρο τιμής στου; 218 κατοικους του Μαρτυρικού Διστομου Βοιωτίας που σφαγιάστηκαν από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944.Απευθυνόμενος στους σπουδαστές , ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς παρουσίασε, μεταξύ άλλων το πλαίσιο της διεκδίκησης για τις αποζημιώσεις από το σημερινό κράτος της Γερμανίας, τόσο των Διστομιτών όσο και συνολικά της Ελλάδας. Τόνισε ακόμα ότι όχι μόνο το Δίστομο και τα άνω των 120  Μαρτυρικών χωριών και πόλεων, αλλά όλη η Ελλάδα έγινε ένα Ολοκαύτωμα από τους Ναζί την περίοδο 1941 -1944. Αναφορά έκανε ο Γ. Σταθάς στην ιδιαιτερότητα του απεχθούς εγκλήματος των κατοχικών, ναζιστικών δυνάμεων στο Δίστομο- τον βάρβαρο σφαγιασμό χωρις διακρίσεις ακόμα και εγκύων, κατάκοιτων γερόντων και μωρών.Οι σπουδαστες ξεναγήθηκαν και παρακολουθησαν συγκινημένοι το ντοκιμαντέρ στο Μουσειο Θυματων Ναζισμού.

 Τα είπαν και με την 'ψυχή' των  ACTIVE MEMBER! Η επίσκεψη των Δοκίμων, αυριανών  στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον αρχιπύραρχο Εμ. Δαμουλάκη, Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,συνέπεσε χρονικά με την προετοιμασία του Μουσείου, όπου αυριο Παρασκευή 22-11-2019 θα δώσει συνεντευξη Τύπου το πολύ αγαπητό  και στην νεολαία συγκρότημα των ACTIVE MEMBER για την πρωτη παρουσίαση του έργου του <<ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟ>>. Μάλιστα οι σπουδαστές στο πλαίσιο της κίνησής τους στην περιοχή του Δήμου (Βυζαντινό Μοναστήρι Όσιου Λουκά και Ζεμενό), συναντήθηκαν τυχαία με τον επικεφαλής και <<ψυχή>> του  hip-hop/low bap συγκροτήματος ACTIVE MEMBER Μιχάλη Μυτακίδη,  ευρύτερα γνωστό ως B.D. Foxmoor , που και αυτός επισκέφθηκε τον Λόφο του Μαυσωλείου Διστόμου, με τον  Γ.Σταθά. Οι σπουδαστες μίλησαν για λίγο με  τον γνωστό Έλληνα ράπερ και μουσικό παραγωγό, και έδειξαν πολύ ενδιαφέρον για το νέο έργο του 'Εδώ ειναι Δίστομο", ενώ ζήτησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του!
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών