Συνεχώς στην ατζέντα συζητήσεων η γραμμή Αίγιο-Άγιος Νικόλαος


Το θέμα της επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου ετέθη από το βήμα του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο και είχε ως θέμα: «Τουριστική Ανάπτυξη – Λιμάνι – Αστικές Αναπλάσεις».

Πρώτος αναφορά στο θέμα έκανε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Αιγιάλειας Στράτος Βαρδάκης, τονίζοντας πως η περιοχή, στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των ευκαιριών που της δίνονται, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί και την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Αιγίου και Αγίου Νικολάου.
Ακολούθως, στην ομιλία του ο δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, αναφέρθηκε κυρίως στην σημασία της επαναλειτουργίας της γραμμής, σημειώνοντας πως δεν αφορά μόνο τις δύο περιοχές, αλλά την ευρύτερη περιοχή, Δελφούς, Πάτρα και Καλάβρυτα, υποστηρίζοντας παράλληλα πως αυτός είναι λόγος για να αντιμετωπιστεί το θέμα σε μία συνολικότερη βάση. Στη συνέχεια ο δήμαρχος, όπως αναφέρει το dordanews.gr,  εστίασε στην πηγή του προβλήματος μη λειτουργίας της γραμμής, το οποίο είναι το οικονομικό, προσθέτοντας όμως πως οι συνθήκες είναι ώριμες για να είναι βιώσιμη η νέα γραμμή σε βάθος μερικών μηνών.«Στο παρελθόν δεν στηρίξαμε την γραμμή και όταν την χάσαμε καταλάβαμε τη σημασία της. Αν και εφόσον επαναλειτουργήσει, τότε χρειάζεται η βοήθεια όλων των φορέων για να συνεχίσει να υπάρχει η σύνδεση των περιοχών μας» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καπεντζώνης.
Ερώτηση στη βουλή
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού του ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε προ λίγων ημερών ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου, αναφέροντας τα εξής:
«Η επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου Φωκίδας, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Το κοινό πολιτισμικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό και ιστορικό υπόβαθρο μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη στενότερη σχέση και συνεργασία των δήμων της Αιγιάλειας και της Δωρίδας.
Η επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στις δύο περιοχές, θα διευκολύνει τη μετακίνηση των κατοίκων και θα κάνει γρήγορη και ασφαλή τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων μας. Η επαναλειτουργία του πορθμειακού άξονα Αιγίου – Αγίου Νικολάου, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αιγιάλειας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».
Και κατέληγε στις εξής ερωτήσεις: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου και β) ποιος ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής τους;


 http://www.fokidanews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών