Δήμος Δελφών : «Αποκέντρωση της διοίκησης στην πράξη»

 https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/72236173_2439269132788841_729416567917379584_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQmzCopy4w9YubmZcS1c0TanJcg0UcTKPqc9Q-9-1TSGzxZVa_W3QJTBMlNtDlsAJSc&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=cc7be247399cd8fb1ffeecd0b8d3364e&oe=5E31B1A6
 Σειρά συναντήσεων με το σύνολο των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Δελφών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ενόψει και της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο πλαίσιο της απόφασής του να πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, προκειμένου να έχει άμεση επαφή με τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, κυρίως όμως για να μπορεί ο ίδιος να έχει εικόνα των ζητημάτων που απασχολούν τις κατά τόπους μικρές κοινωνίες και τους κατοίκους τους.
Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία των προέδρων των Κοινοτήτων, των μελών των Τοπικών Συμβουλίων, αλλά και των τοπικών Αντιδημάρχων, έγινε πλήρης ενημέρωση από τον κ. Ταγκαλή για την Οικονομική κατάσταση του Δήμου Δελφών, και τις άμεσες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει.
Ο Δήμαρχος εξήγησε εμπεριστατωμένα και βάσει των στοιχείων που έχει δώσει η Οικονομική Υπηρεσία τους λόγους απένταξης έργων από το Τεχνικό Πρόγραμμα, παραθέτοντας παράλληλα και τους εναλλακτικούς τρόπους πραγματοποίησης αυτών, βραχυπρόθεσμα ή αργότερα, ανάλογα με τη φύση του καθενός.
Εστίασε στις προσπάθειες που καλείται να καταβάλει άμεσα ο Δήμος, για το χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων, προκειμένου να αποφύγει το οικονομικό κραχ, δεσμευόμενος στους συνομιλητές του πως ο ίδιος και οι συνεργάτες τους έχουν το πλάνο αλλά και την πολιτική βούληση σύντομα, κι αφού ξεπεραστούν οι συγκεκριμένες δυσκολίες, να ξεδιπλώσουν το αναπτυξιακό τους όραμα για την περιοχή.
Επίσης ο κ. Ταγκαλής ενημέρωσε τα Τοπικά Συμβούλια για το νέο τρόπο λειτουργίας τους, για τη συμβολή τους στη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος, αλλά και γενικότερα για τον κομβικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στη θητεία που μόλις ξεκίνησε. Είναι άλλωστε πολιτική επιλογή του Δημάρχου Δελφών να δώσει λόγο και ουσιαστικό ρόλο στους εκπροσώπους των Κοινοτήτων, ως άμεσοι γνώστες των προβλημάτων της κάθε περιοχής, αλλά και ως εκείνοι που οι πολίτες επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουν στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Υπήρξε άλλωστε προεκλογική δέσμευσή του η αποκέντρωση της διοίκησης και μία μορφή αυτής είναι η ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων και η συμμετοχή της στα όσα λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Δελφών.
Ο κ. Ταγκαλής έγινε δέκτης σειράς αιτημάτων, με κυριότερα αυτό της ενίσχυσης των υπηρεσιών που αφορούν στην καθημερινότητα, καθώς και της συνδρομής της Τεχνικής Υπηρεσίας σε σειρά μικρών αλλά άκρως σημαντικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν σχεδόν στο σύνολο του Δήμου.
Σε δήλωσή του για τη σειρά συναντήσεων με τα Τοπικά Συμβούλια ο Δήμαρχος Δελφών σημείωσε: «Ο τρόπος διοίκησης του Δήμου οφείλει να αλλάξει και αυτή ήταν μία από τις βασικές εντολές που πήραμε στις πρόσφατες εκλογές, εστιάζοντας στη συγκεκριμένη παράμετρο κατά την προεκλογική περίοδο. Οφείλουμε να καταστήσουμε τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ισότιμους συνομιλητές μας, βάζοντας τέλος στο διαχωρισμό τους, άρα και σε εκείνους που ήταν ευνοημένοι και αδικημένοι αντίστοιχα. Για εμάς, ως νέα Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Δελφών είναι μία ενιαία οντότητα, που όμως βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής οφείλει να έχει και τους κατάλληλους χειρισμούς». Και κατέληξε: «Άρα, ποιος καλύτερος γνώστης επ’ αυτών, από τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά τα προβλήματα του τόπου τους; Ο Δήμος Δελφών θα αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά και το δικαιότερο, κι αυτό είναι πολιτική μας δέσμευση».
Από το Γραφείο του Δημάρχου


Δήμος Δελφών
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών