Ακρόαση του ορισθέντος Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά

 https://www.reporter.gr/media/k2/items/cache/cdaea195e3f4fe540dee727c89e5dfe4_XL.jpg?t=943912800

Ο Έλληνας υποψήφιος για το χαρτοφυλάκιο «Προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας» απάντησε στις ερωτήσεις των μελών των επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών και Πολιτισμού και Παιδείας.

Οι συντονιστές των πολιτικών ομάδων και από τις δύο επιτροπές θα συναντηθούν εντός 24 ωρών για να αξιολογήσουν την επίδοση του ορισθέντος Έλληνα Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά.
Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής
Κατά την εναρκτήρια δήλωσή του, ο κύριος Σχοινάς εξήγησε ότι προτεραιότητές του θα είναι να γίνει η ευρωπαϊκή κοινωνία πιο δίκαιη και ανεκτική προς τη διαφορετικότητα, να δημιουργηθεί ένα νέο σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση, καθώς και η ολοκλήρωση της Ένωσης Ασφαλείας. Υπερασπίστηκε τον τίτλο του χαρτοφυλακίου που του ανέθεσε η εκλεγείσα Πρόεδρος von der Leyen και τόνισε ότι «οι λαϊκιστές θα πρέπει να αισθάνονται ότι απειλούνται από τις αξίες μας».
Μέλη του ΕΚ από αρκετές πολιτικές ομάδες επέκριναν τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του και ζήτησαν την αλλαγή του, ώστε να μην ενισχυθούν ακραίες ιδεολογίες και αντιλήψεις όπως το «εμείς εναντίον αυτών». Τα μέλη έκαναν επίσης ερωτήσεις για τη μετανάστευση και τις πολιτικές ασύλου.
Ο κύριος Σχοινάς απάντησε ότι «η Ευρώπη θα είναι για πάντα η γη του ασύλου», αλλά όσοι δεν το δικαιούνται θα πρέπει να γυρίσουν πίσω στον τόπο προέλευσής τους. Σχολίασε θετικά επίσης το έργο των ΜΚΟ και υποστήριξε τη δημιουργία νόμιμων διαδρόμων μετανάστευσης.
Παιδεία και πολιτισμός
Ο κύριος Σχοινάς δεσμεύθηκε να υλοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης και να εκσυγχρονίσει το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη, ενώ υπερασπίστηκε και τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Εγγύησης για τα Παιδιά, ώστε να διασφαλιστεί η παροχή της απαραίτητης πρόνοιας.
Τα μέλη του ΕΚ ρώτησαν τον ορισθέντα Αντιπρόεδρο σχετικά με τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι οι νέοι Ευρωπαίοι θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μία κοινωνία που αλλάζει και την ψηφιακή εποχή, ενώ απαίτησαν και την ανάληψη συγκεκριμένης δράσης στον τομέα της εκπαίδευσης ώστε να ενισχυθεί η ένταξη και η ενσωμάτωση αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων, ειδικά των πολιτών τρίτων χωρών.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη την ακρόαση εδώ.
Δηλώσεις στον Τύπο
Μετά το τέλος της ακρόασης, ο πρόεδρος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων Juan Fernando López Aguilar (Σοσιαλιστές, Ισπανία) και η πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Sabine Verheyen (ΕΛΚ, Γερμανία) προέβησαν σε δηλώσεις στον Τύπο τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.
Επόμενα βήματα
Βάσει των εισηγήσεων των επιτροπών, η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει στις 17 Οκτωβρίου αν το Κοινοβούλιο έχει λάβει αρκετές πληροφορίες ώστε να κηρύξει το τέλος της διαδικασίας των ακροάσεων. Σε αυτή την περίπτωση, το ΕΚ θα ψηφίσει για την έγκριση του Σώματος των Επιτρόπων στο σύνολό του κατά τη σύνοδο της ολομέλειας στις 23 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο.
Σχετικές πληροφορίες
Η επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετείχε επίσης στη διαδικασία ως συνδεδεμένη επιτροπή.

 
Σύνδεσμοι

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών