Λ Αναγνωστόπουλος : “Υπάρχει φαιδρότητα ενεργειών , πολιτικά παιχνιδάκια και εξαιρετικά επικίνδυνοι χειρισμοί”



“Υπάρχει φαιδρότητα ενεργειών , πολιτικά παιχνιδάκια και εξαιρετικά επικίνδυνοι χειρισμοί”


 Με αφορμή τα όσα συνέβησαν με την ENERCON στη Δεσφίνα ο τ. Αντιδήμαρχος Λ Αναγνωστόπουλος κατηγορεί τη νέα Δημοτική Αρχή και τονίζει: “Υπάρχει φαιδρότητα ενεργειών , πολιτικά παιχνιδάκια και εξαιρετικά επικίνδυνοι χειρισμοί”
- Τονίζει ότι ο κ Ταγκαλής είναι ενάντια στις επενδύσεις και καλεί το βουλευτή και τη νέα περιφερειακή αρχή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες - Συμπληρώνει ότι η επένδυση σε πλήρη ανάπτυξη θα αποδίδει κάθε χρόνο σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στα δημοτικά ταμεία και επιπλέον πολλές θέσεις εργασίας.
Για φαιδρότητα ενεργειών , πολιτικά παιχνιδάκια και εξαιρετικά επικίνδυνους χειρισμούς κατηγορεί τη δημοτική αρχή και το νέο δήμαρχο  Δελφών ο τ Αντιδήμαρχος Ιτέας -Δελφών κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος με αφορμή το κόψιμο του νερού σε εταιρία  που τοποθέτησε αιολικά πάρκα στη Δεσφίνα τα οποία σε πλήρη ανάπτυξη θα  αποφέρουν κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο προσφέροντας , παράλληλα, πολλές νέες θέσεις εργασίας, όπως ισχυρίζεται.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Αναγνωστόπουλου αναφέρει:  .
Π. ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ!
Στην αρχή έτριβα τα μάτια μου. Δεν μπορεί λέω κάποιο λάθος θα κάνω, κάτι δεν  καταλαβαίνω από τα γραφόμενα! Έλα όμως που το ρεπορτάζ ήταν πέρα για πέρα αληθινό.
Κορυφαία επένδυση σε Πανελλαδικό επίπεδο στον χώρο της αιολικής ενέργειας, που πραγματοποιείται στην περιοχή της Δ.Ε. Δεσφίνας, κινδυνεύει να ακυρωθεί μιας και η νέα δημοτική αρχή, πρωτοστατούντος του νέου αντιδημάρχου Δ.Ε. Δεσφίνας και εποπτεύοντος των υπηρεσιών Περιβάλλοντος και ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών και φυσικά με την συναίνεση του Δημάρχου κ. Π.Ταγκαλή, αποφασίζει χωρίς καμία προειδοποίηση να διακόψει την παροχή ύδατος στον χώρο των εργοταξίων!  Ο λόγος απλός και προφανής. Χρωστάει λέει η εταιρεία περίπου 5.000 χιλ. ευρώ σε νερά και όχι μόνο αυτό αλλά ενοχλεί και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που δεν μπορούν να οδηγούν σε σκονισμένους δρόμους από τη δραστηριότητα των μηχανημάτων της εταιρείας!! Λες και η κτηνοτροφία ασκείται σε περιοχές όπως το Κολωνάκι και η Κηφισιά και οι κτηνοτρόφοι προσέρχονται στα μαντριά τους με Ferrari και Lamborghini! Τέτοιο πράγμα.
Πέρα όμως από την φαιδρότητα των ενεργειών τους, τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και επικίνδυνα. Μία επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ήδη δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας και σε πλήρη ανάπτυξη θα αποδίδει κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση στα δημοτικά ταμεία και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία, για την οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί, θωρακίζοντάς τη με πλήρεις αδειοδοτήσεις και αίροντας όλα τα νομικά εμπόδια που υπήρχαν, μπορεί να μην πραγματοποιηθεί επειδή θέλουν να κάνουν τα πολιτικά τους παιχνιδάκια ο κος Ταγκαλής και οι όμοιοι του.
Εύχομαι το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο νέος Βουλευτής Φωκίδος όσο και η νέα Περιφερειακή Αρχή, να έχουν ήδη αντιληφθεί την σοβαρότητα του όλου θέματος και να έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπηρετηθεί ένας εθνικός σκοπός, που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων στην χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας.
 Όσο αφορά την μελλοντική πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής, εάν κρίνουμε από το πώς φαίνεται να διαχειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα, φοβάμαι ότι σύντομα θα διαψευστούν όλοι όσοι νόμιζαν ότι κάτι διαφορετικό κομίζουν στα αυτοδιοικητικά πράγματα οι νέοι διοικούντες. Το σημαντικότερο όμως για τον Δήμο μας, είναι να μην δημιουργηθεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τα λάθη και τις παραλείψεις τους, ειδικά στην περιοχή μας που όλοι οι σημαντικοί κοινωνικοί και οικονομικοί δείκτες βρίσκονται σε διαρκώς φθίνουσα πορεία.

11 Σεπτεμβρίου 2019
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Ημερομηνία δημοσίευσης:12/09/2019
 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών