Η Ιτέα και η πλατεία των 4 εκ. ευρώ! (Από τον Μύρκα)




Συνάντηση είχαν χθες στο γραφείο του Δημάρχου όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων για να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο πώς θα ήθελαν να διαμορφωθεί η νέα πλατεία της Ιτέας (που μόλις χθες αγοράσαμε κοψοχρονιά).

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος Δελφών  & αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος.
Η πρόταση του είναι βαθιά επηρεασμένη από την Ιαπωνική μινιμαλ κουλτούρα, το Φένγκ Σούι και την βιοκλιματική ενέργεια. Πρότεινε να τοποθετηθούν περιμετρικά της πορτοκαλί πλαστικά κολονάκια και μεγάλες ξύλινες ζαρντινιέρες που θα μετακινούνται μόνο με κλαρκ (αν περάσει μεγάλο λεωφορείο),  παράλληλα να ξηλωθεί το σιντριβάνι και να δημιουργηθούν χώροι σκίασης  με πράσινο και στις εισόδους θα μπουν μπάρες που να χωράει να περάσει όμως μία έγκυος με το καροτσάκι της….
Ο Στάθης Λεοντίου από το Κουμμουνιστικό κόμμα αντιθέτως πρότεινε μια πιο αστική πλατεία, να μπορεί να  χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δημόσιες τελετές, διακηρύξεις, απεργίες, διαδηλώσεις εναντίων του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των προτεκτοράτων και περιστασιακά για στέψεις Τσάρων .

Ο Παναγιώτης Μέγκος από την άλλη, με τους Πολίτες στο Προσκήνιο, πρότεινε σαν πιο ρομαντικός  μια vintage – vegan έκδοση της πλατείας με επιστροφή στα  sixties ’60  τότε που ο κόσμος ήταν αγνός και όμορφος .

(φωτο από την Πλατεία θεάτρου )
Ενδιαφέρων είχε η τοποθέτηση του Γεώργιου Δρακάκη καθώς πρώτα τους ενημέρωσε πως θα πάνε όλοι φυλακή – όσοι έχουν διατελέσει ακόμα και Δημοτικοί Σύμβουλοι από το 1995 και μετά- και επιτέλους θα μείνει μόνος του για να μπορέσει να γίνει Δήμαρχος. Επίσης δήλωσε πως έχει πάρει δείγματα από τον αέρα της πλατείας και μετά από χημικές αναλύσεις σε πιστοποιημένο εργαστήριο που έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του, διαπίστωσε πως ο αέρας είναι τοξικός και πως θα ξανά πάνε φυλακή, αφού πρώτα λογοδοτήσουν στους πολίτες.
Προϋπολογισμός:
Αποζημίωση στους φερόμενους ιδιοκτήτες: 1εκ
Αποζημίωση στους  κατοίκους περιμετρικά της πλατείας που δόθηκε από τον Δήμο άδεια να κτίσουν σπίτια: 1.5εκ
Κόστος ανάπλασης πλατείας : 1.5εκ
Συνολικό κόστος 4 εκ ευρώ.
Λίγο ακριβότερη από την πλατεία Συντάγματος (στην Μονόπολη έχει μόνο 1.2εκ ) και λίγο φτηνότερη από την Τραφάλγκαρ Σκουέαρ (αγγλ. Trafalgar Square)
Μήπως να την δώσουμε πίσω; Δεν την έχουμε μαγαρίσει….
Έτσι και αλλιώς όλοι στην παραλία πάμε…
Αν δεν είχαμε και την Λαϊκή κάθε Παρασκευή ούτε που θα την ξέραμε…
#freeplateiatheatrou
#μύρκας
Ένα σύντομο ιστορικό για το πώς ο δικηγόρος Παπαθανασίου (από το Λιδορίκι) είχε πάρει προίκα την μισή Ιτέα (στην κυριολεξία)  από την Τουρκάλα  Ομεραγούς το 1870 και πως «μας τρέχει» στα Δικαστήρια εδώ και περίπου 132 συναπτά χρόνια….






fokidanews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών