Θανασης Παναγιωτοπουλος : ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/69692854_1427910577349829_3250415684651319296_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_eui2=AeH-CowD5unjLJj_doRJJrQpkY3rgvugwGnxRU55amLAJLl_FYuLE6RUd5IG4XX_ltgq0jd_g-l6sQHGFOOgJvDHRpI9T21rUdtjyDyv3cMx5g&_nc_oc=AQkN1rjTS6FGbuirH8i429cxz1XhYUhXZmgunHd3Gvg4Gto1IQCC6CpaFI9cSd2fe3w&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=595080563f30e2434da96ae16063707c&oe=5DFE6171
Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της θητείας μας ως δημοτικής αρχής και από αύριο ξεκινά για όλους μας μια νέα περίοδος.
Παραδίδουμε το Δήμο Δελφών στη νέα δημοτική αρχή, έχοντας στην καρδιά μας αισθήματα ανάμικτα.

Από τη μία μας θλίβει το γεγονός ότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ολοκληρώσουμε μια σειρά πολύ σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλάβαμε και οι οποίες αποτελούσαν (και αποτελούν…) στο σύνολό τους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τόπο μας, με στόχους και καθορισμένα βήματα.
Από την άλλη αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι για το έργο μας και για το πολιτικό θάρρος που επιδείξαμε.
Παραδίδουμε το Δήμο Δελφών σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από αυτήν που παραλάβαμε.
Παρά την δυσμενέστατη εξέλιξη των χρηματοδοτήσεων του Δήμου μας από το κεντρικό κράτος!
Παρά το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία μειώθηκε η κρατική τακτική χρηματοδότηση στο Δήμο Δελφών περίπου κατά 2.000.000 ευρώ ετησίως (ποσοστό της τάξης του 30% των πόρων μας).
Παρά το γεγονός ότι μόλις καταφέραμε να ορθοποδήσουμε τα οικονομικά μας περί το έτος 2017, επέδραμε στο Δήμο με πρωτοφανή σκληρότητα η ΕΥΔΑΠ, οδηγώντας μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αναγκάζοντάς μας να της καταβάλουμε τεράστια χρηματικά ποσά.
Κι όμως επιζήσαμε!
Και δεν επιζήσαμε απλά. Σε μια τόσο σκοτεινή και δυσοίωνη περίοδο λειτουργήσαμε με δημιουργικότητα και έμπνευση!
Είχαμε το θάρρος να πραγματοποιήσουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
Να θέσουμε τις βάσεις και να ανοικοδομήσουμε πολλούς νέους θεσμούς προόδου για τον τόπο μας σε όλους σχεδόν τους τομείς δράσης.
Να εκπονήσουμε, μελετήσουμε, αδειοδοτήσουμε και να εντάξουμε σε χρηματοδότηση ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων και αναπτυξιακών – επενδυτικών προγραμμάτων, τα οποία αποτελούσαν ζητούμενα δεκαετιών, πολλά εκ των οποίων είναι ήδη σε στάδιο υλοποίησης.
Να φέρουμε το Δήμο μας στο επίκεντρο πολλών σημαντικών γεγονότων περιφερειακής, εθνικής ή ακόμη και διεθνούς εμβέλειας.
Να θεσμοθετήσουμε συνεργασίες με κορυφαία Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, αλλά και να συμμετάσχουμε σε πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου μας, λαμβάνοντας μάλιστα σημαντικές διακρίσεις.
Να σταθούμε πάντα δίπλα σας στις δύσκολες στιγμές και σε όλες τις μεγάλες κρίσεις.
Γιατί εσείς, όσοι πραγματικά βρεθήκατε σε ανάγκη μέσα στη δίνη δύσκολων περιστατικών, γνωρίζετε ότι εμείς ήμασταν οι πρώτοι που εμφανιζόμασταν και οι τελευταίοι που φεύγαμε.
Κι ας μας δυσφημούσαν συστηματικά κάποιοι, διαδίδοντας αισχρά ψεύδη ακόμη και μέχρι την τελευταία στιγμή, από την άνεση του καναπέ τους ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Εσείς που είχατε την ανάγκη μας (και όποτε την είχατε) ξέρετε ότι ήμασταν εκεί, δίπλα σας, πρώτοι και μπροστά στη μάχη!
Είχαμε την τόλμη να πάρουμε με εντιμότητα δύσκολες αποφάσεις, αλλά πολύ ωφέλιμες για τον τόπο μακροπρόθεσμα, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος.
Είχαμε κυρίως την πρωτοφανή αποφασιστικότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για το οποίο μας ψηφίσατε το 2014, κάτι που σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε.
Είχαμε βέβαια και τα λάθη μας, τις μικρές ή μεγαλύτερες αποτυχίες μας.
Ποτέ δεν κάναμε κάτι βέβαια για να βλάψουμε τον τόπο ή κάποιον από εσάς. Πάντα αποκλειστικό κριτήριό μας ήταν το κοινό καλό και αυτό αρκετές φορές είναι δυσάρεστο και σκληρό κριτήριο…
Σεβόμαστε και τιμούμε τη βούληση των συνδημοτών μας, όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη.
Ευχόμαστε στη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Δελφών καλή επιτυχία στο έργο της!
Θα είμαστε εδώ για να βοηθάμε και για να ελέγχουμε, ως υπεύθυνη και παραγωγική αντιπολίτευση.
Κυρίως θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε και να διεκδικήσουμε, μέσα από το θεσμικό μας ρόλο, την συνέχιση και υλοποίηση των σημαντικών μας πρωτοβουλιών για το μέλλον της περιοχής μας.
Θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω μια σειρά ανθρώπων που προσέφεραν πολλά πράγματα στον μεγάλο αγώνα μας:
Τους άμεσους συνεργάτες μου, αιρετούς και στελέχη του Δήμου, για την τεράστια και αποδοτική προσπάθειά τους. Όλους τους εργαζομένους και συνεργαζόμενους με το Δήμο Δελφών συμπολίτες μας για την ωραία και έντιμη συνεργασία μας. Τους πολλούς φίλους που προσέφεραν εθελοντικά και ανιδιοτελώς σε τόσες και τόσες δράσεις μας για την ανάδειξη του τόπου.
Τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους που με στήριξαν σε όλες (τις πολλές…) δύσκολες ώρες, την οικογένειά μου και τους στενούς μου φίλους.
Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι ολόψυχα, στον καθέναν ξεχωριστά, υγεία και ευτυχία!


Θανασης Παναγιωτοπουλος
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών