ΑΥΡΙΟ στο Γαλαξίδι: "Επιφάνεια Αβέρωφ" από τον Ορφέα Ιτέας... Νίκος Ευθυμιάδης - Αλέξης Κωστάλας - Λουκία Βαλάση...

 




















Πέμπτη 8/8 στις 21:00 στο Κεντρί, Γαλαξίδι μία συναυλία με το έργο "Επιφάνεια Αβέρωφ" του θρυλικού Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με τη Χορωδία Ορφέας, Νίκο Ευθυμιάδη διευθυντή, Αλέξη Κωστάλα αφηγητή, Λουκία Βαλάση τραγουδίστρια, λαϊκό μουσικό σύνολο. Φεστιβάλ Δελφών Β' Κύκλος - (Δωρίδα).
    Είσοδος 10 ευρώ.



     Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ξεκινάει τον δεύτερο κύκλο από 8 έως 11 Αυγούστου, με ένα αμιγώς μουσικό πρόγραμμα, βάζοντας πλώρη από το λιμάνι του Γαλαξιδίου έως τις πόλεις της Δωρίδας: Ποτιδάνεια, Λιδωρίκι και Γλύφα. 

  Σημαντικές μουσικές παρουσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης μουσικής έκφρασης από το έντεχνο, το μουσικό θέατρο, τη jazz, τη βαλκανική, αλλά και την ποπ σκηνή θα λάβουν χώρα σε πανέμορφους φυσικούς χώρους της κάθε πόλης ξεχωριστά.

Δημήτρης Μαραμής / Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών Το Λάλον Ύδωρ

Το Λάλον Ύδωρ 2019 υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


Επιφάνεια Αβέρωφ


σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη
με τη Χορωδία Ορφέας
Πέμπτη 8 Αυγούστου, 21:00
Κεντρί -Γαλαξίδι


Διεύθυνση Νίκος Ευθυμιάδης
Αφήγηση Αλέξης Κωστάλας
τραγούδι Λουκία Βαλάση
συμμετέχει λαϊκό μουσικό σύνολο


   Ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης θα διευθύνει την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 στις 21:00 στο Γαλαξίδι στο Κεντρί, το κορυφαίο έργο – λαϊκή καντάτα – των Μίκη Θεοδωράκη – Γιώργου Σεφέρη, Επιφάνεια Αβέρωφ με τη μικτή Χορωδία Ορφέας, τον Αλέξη Κωστάλα (αφηγητή), τη Λουκία Βαλάση (τραγούδι), και λαϊκό μουσικό σύνολο. Η μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας του Δήμου Δελφών συγκαταλέγεται σε μία από τις καλύτερες ελληνικές χορωδίες με διεθνή δραστηριότητα. Το πρόγραμμα θα διανθιστεί με πασίγνωστα τραγούδια του μεγάλου έλληνα συνθέτη.

  Η λαϊκή καντάτα Επιφάνεια Αβέρωφ θεωρείται κορυφαία σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη πάνω σε ποίηση του Νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ολυμπιά στο Παρίσι, με αφηγητή τον Υβ Μοντάν και λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη τα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα.

  Ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει τη λαϊκή καντάτα Επιφάνεια Αβέρωφ, σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ράζγκραντ Βουλγαρίας, με αφηγητές τους Νίκο Κούρκουλο , Χρήστο Τσάγκα και τραγουδιστές τους κλασικούς ερμηνευτές του Μίκη Θεοδωράκη, Πέτρο Πανδή και Αντώνη Καλογιάννη. Ο μαέστρος έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με τον Μ. Θεοδωράκη με αποκορύφωμα την παρουσίαση του Ρέκβιεμ (Ακολουθία εις Κεκοιμημένους) στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, το 1993.

  Η Λουκία Βαλάση, νέα καταξιωμένη τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και σολίστ στο σαντούρι, έχει περιοδεύσει δίπλα σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία αποτέλεσε η δημιουργία του πρώτου της videoclip που γυρίστηκε στον Όλυμπο ερμηνεύοντας το αριστουργηματικό δημιούργημα »Νύχτα μαγικιά», συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο, το Μ. Θεοδωράκη με το μυθικό βουνό της αρχαιότητας, καθώς και το νέο βιντεοκλίπ με θέμα «Ύμνος της Ειρήνης» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Α’ Αρχαίου θεάτρου Λάρισας με σκοπό την ανάδειξη του ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Μπουζούκι: Ηλίας Τσάρας
Κιθάρα: Γιάννης Σούφρας

Κιθάρα: Ευθύμης Ντούρος
Κρουστά: Γιάννης Παρασκευάς
Μπάσσο: Ηλίας Καλύβας
Πιάνο: Λίλα-Βιολέττα Σούσση


https://fokidatv.blogspot.com/

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών