Θανάσης Παναγιωτόπουλος: η ανωμαλία στο έργο του Ειδικού Δημοτικού Άμφισσας οφείλεται στη νομοθεσία!...ο Ταγκαλής να ξεκαθαρίσει την στάση του σε φαινόμενα «Μαίρη Καπαρέλη»...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDwiDMSGz1xmNv7lY_8EyqwgN69UPlkA4hC9GnIQXV26z8vc1kr0AC3WML862KRwddg0yWQl9BdcEliKkJcFMfo2nY1B1wFv6eVXSBQu8JpdidE-f1f-4T8PFWA2cyk_EGlXtNK0AVt8Y/s640/%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1.png

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       ΑΜΦΙΣΣΑ, 13.08.2019 ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
 Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα 
 Τηλέφωνο: 2265350027 FAX: 2265350021                                                      Α.Δ.Τ.: 30/2019 

  ΘΕΜΑ: «Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!».

   Επί πέντε χρόνια που ασκήσαμε τη διοίκηση του Δήμου Δελφών, βιώσαμε σχεδόν καθημερινά ένα φαινόμενο, που μας έφθειρε ψυχικά και σωματικά. Ένα φαινόμενο που κυρίως απαξίωσε την ίδια την άσκηση πολιτικής σε τοπικό επίπεδο (την τοπική αυτοδιοίκηση) και μετέφερε κάκιστα διδάγματα στην κοινωνία για τους τρόπους και τις μεθόδους κάποιων, που είναι μεν προσωρινά αποτελεσματικοί, αλλά σε βάθος χρόνου διαβρώνουν και δηλητηριάζουν τον κοινωνικό ιστό. 
  
  Σε τι αναφέρομαι; Καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια 6-7 άνθρωποι, σαν την κ. Μαίρη Καπαρέλη, σκόρπιζαν τη μαύρη προπαγάνδα και το μηδενισμό τους εις βάρος της δημοτικής μας αρχής, επιστρατεύοντας ύβρεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς, απαξιωτικά σχόλια, ψεύδη και ειρωνείες. 
   Όλα αυτά κυρίως στη μεγάλη αρένα του facebook, αλλά και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα.

   Αυτή τη φορά και πάλι η συγκεκριμένη κυρία Μ. Καπαρέλη εμφανίστηκε χθες με δημοσίευμά της που φέρει τον τίτλο «Η αχρηστία σε όλο της το μεγαλείο», όπου με πλήθος χυδαιολογιών επιχειρεί να απαξιώσει εμένα προσωπικά ως Δήμαρχο Δελφών και να μηδενίσει το έργο της θητείας μας. Αφορμή για το δημοσίευμα αποτελούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην εξέλιξη του έργου της νέας πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας (που θα στεγάζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας). 

  Η κ. Καπαρέλη αποτελεί κεντρικό στέλεχος της νεοεκλεγμένης δημοτικής αρχής, που πολύ ανοιχτά και δυναμικά προώθησε κατά την προεκλογική περίοδο. 
  Οφείλω συνεπώς μερικές απαντήσεις και μερικές ερωτήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους: 

  1. Επί του συγκεκριμένου έργου, πώς τεκμηριώνει η αρθρογράφος ότι «βιάστηκα» να υπογράψω τη σύμβαση; Από πού προκύπτει αυτό; Είναι γνωστές (ελπίζουμε τουλάχιστον σ’ αυτούς που θα αναλάβουν υπεύθυνα πόστα προσεχώς) οι ασφυκτικές πιέσεις που δεχόμαστε από τις Διαχειριστικές Αρχές των προγραμμάτων για επιτάχυνση των διαδικασιών και ιδίως των υπογραφών συμβάσεων, αλλά κυρίως είναι γνωστό ότι πάντα οφείλουμε εμείς να είμαστε ταχείς στις ενέργειές μας για το καλό των ίδιων των έργων.

    2. Η «αρθρογράφος» δεν γνωρίζει από τη δουλειά της σε Περιφέρεια και Δήμο ότι σε πάρα πολλά έργα παρουσιάζονται στην πορεία διάφορα διαχειριστικά προβλήματα, κυρίως λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που δίνουν οι εργολήπτες, τις οποίες δυστυχώς επιτρέπει η νομοθεσία; Δεν το γνωρίζουν αυτό ο νέος Δήμαρχος Δελφών και ο Αντιδήμαρχος που θα αναλάβει τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών; Έτσι πρόχειρα, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μερικές δεκάδες έργα Δήμου και Περιφέρειας των τελευταίων ετών, που έχουν διέλθει πολλές περιπέτειες, αν κάποιος το αμφισβητεί… 
   Πρόσφατα μάλιστα, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ο Υπουργός Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, στις τρομερές παθογένειες που έχουν επιφέρει οι μεγάλες εκπτώσεις στους διαγωνισμούς των δημοσίων έργων και στην πρόθεσή του να αλλάξει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. 

   3. Στο έργο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας είχαμε δυστυχώς μια κακή εξέλιξη στην αρχική σύμβαση που υπογράψαμε, εξαιτίας της αδυναμίας του αναδόχου να αντιμετωπίσει το έργο αυτό, ακριβώς λόγω της τεράστιας έκπτωσης που είχε δώσει (αλλά και λόγω των μικρών εγγυητικών που ζητά πλέον η νομοθεσία, οι οποίες καθιστούν την ενδεχόμενη «χασούρα» από την τυχόν κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής μικρότερη από την εκτέλεση ενός υποκοστολογημένου έργου…). 
  Από την πρώτη στιγμή όμως που προέκυψε η ανωμαλία (και η οποία εκτιμούμε πλέον ότι θα προέκυπτε με απόλυτη βεβαιότητα, λόγω της συγκεκριμένης προσέγγισης του αρχικού αναδόχου), εμείς προβήκαμε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για τη διασφάλιση της εκτέλεσης του έργου, πάντα σε στενή επικοινωνία και συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

   4. Ένα κεντρικό ζήτημα που με απασχολεί είναι το εξής: Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν ο νέος Δήμαρχος Δελφών υιοθετεί τις απόψεις και εκφράζεται από το ύφος της κ. Μαίρης Καπαρέλη, που εμφανίζεται δημόσια με ηγετικό τρόπο λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. 

   5. Ας υπενθυμίσω σε κάθε περίπτωση στην κ. Καπαρέλη (αλλά και στους άλλους 5-6 ομοίους της, που με συστηματικό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια ποδοπάτησαν κάθε ηθική και κοινωνική αξία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους) και τα κάτωθι: 

  Η «άχρηστη» αυτή δημοτική αρχή δημιούργησε, οργάνωσε και θεμελίωσε διάφορα πράγματα σε όλους τους τομείς δράσης ενός Δήμου, που ο καθένας γνωρίζει, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Ενδεικτικά και μόνο στον τομέα που η κ. Καπαρέλη στο άρθρο της επικαλείται ότι έχει «προσωπικό έννομο συμφέρον», εγώ και οι συνεργάτες μου πετύχαμε:

   Α) Να μελετήσουμε εκ του μηδενός, να χωροθετήσουμε, να αδειοδοτήσουμε και να εντάξουμε σε χρηματοδότηση το Νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας. Εν συνεχεία, να δημοπρατήσουμε το έργο και να το συμβασιοποιήσουμε. Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ξεπεραστούν και το έργο σύντομα θα εκτελεστεί προς όφελος της Ειδικής Εκπαίδευσης και ολόκληρης της κοινωνίας μας.

    Β) Να μελετήσουμε εκ του μηδενός, να αδειοδοτήσουμε και να εντάξουμε σε χρηματοδότηση το «Ειδικό Γυμνάσιο» της Άμφισσας (το λεγόμενο και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.). Εν συνεχεία, να δημοπρατήσουμε το έργο και να το συμβασιοποιήσουμε. Το έργο εκτελείται και ολοκληρώνεται και γίνονται εξαιρετικά χρήσιμες παρεμβάσεις, που από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα εξυπηρετούν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Όλα αυτά μάλιστα γίνονται στην «οικία Κονιάκου» την οποία η «άχρηστη» αυτή δημοτική αρχή φρόντισε να αποκτήσει και ιδιοκτησιακά, την ώρα που κινδύνευε να καταλήξει σε ξένα χέρια και το Σχολείο μας να μείνει άστεγο… 

  Γ) Να ιδρύσουμε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.), όπως και άλλα πέντε τυπικά Κ.Δ.Α.Π. σε Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Δεσφίνα και Πολύδροσο. 

  Οι δομές αυτές που πρώτη φορά δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας δίνουν διέξοδο σε εκατοντάδες γονείς και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά τους, την ίδια ώρα που δεκάδες εκπαιδευτικοί βρίσκουν απασχόληση, με πλήρη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 
    Όλα αυτά ήταν ζητούμενα δεκαετιών (για την Ειδική Εκπαίδευση, τον τομέα δηλαδή στον οποίο μας ασκεί κριτική η κ. Καπαρέλη) και όλα αυτά τα έκανε μέσα σε μια θητεία εκ του μηδενός (επαναλαμβάνω…) η «άχρηστη» δημοτική μας αρχή. Αντίστοιχα πράγματα μπορώ να αναφέρω για όποιον τομέα δημοτικής δράσης προκληθώ. 

  Εύχομαι στην κ. Καπαρέλη και ιδίως στη νέα δημοτική αρχή που αυτήν υποστηρίζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο, να μπορέσει έστω να συνεχίσει το έργο της δικής μας «άχρηστης» δημοτικής αρχής.

   Ειλικρινά θα υποστηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια, αν την δούμε να γίνεται. Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν πως ό,τι δουν να γίνεται τουλάχιστον τα προσεχή 2-3 χρόνια στο Δήμο Δελφών αποτελεί έργο της δικής μας θητείας, διότι πολλές δεκάδες δύσκολα και σημαντικά πράγματα (έργα, αναπτυξιακές δράσεις, κοινωνικές πρωτοβουλίες, πολιτιστικοί και ιστορικοί θεσμοί κ.α.) θεμελιώθηκαν μέσα στο χρόνο που μας δόθηκε και τα περισσότερα από αυτά είναι να βλαστήσουν και να καρπίσουν σύντομα. 

  Περισσότερα θα γραφτούν στον πλήρη απολογισμό της θητείας μας που θα δημοσιεύσουμε αμέσως μετά το πέρας της.
    Η νέα δημοτική αρχή έχει δύσκολο έργο να εκτελέσει μπροστά της. Μόνο η συνέχιση και η ολοκλήρωση των πρωτοβουλιών που εμείς αναλάβαμε (έστω με την δική της οπτική, που οφείλει και δικαιούται να έχει η νέα Διοίκηση), αποτελεί ένα τιτάνιο εγχείρημα! Θα είμαστε εδώ για να ενθαρρύνουμε τις καλές προσπάθειες και να ελέγχουμε τυχόν εσφαλμένες επιλογές. 

  Πρέπει όμως η νέα δημοτική αρχή και ιδίως ο νέος Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης

Ταγκαλής, να ξεκαθαρίσει σύντομα τη στάση του απέναντι σε φαινόμενα τύπου «Μαίρη Καπαρέλη». 
   Αυτοί οι άνθρωποι, με το δηλητηριώδη, χυδαίο (και πολύ συχνά συκοφαντικό) λόγο τους, υπήρξαν ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο αποδόμησης της δικής μας δημοτικής αρχής. 
  
  Ωστόσο, με αυτούς πρόκειται να διοικήσει το Δήμο Δελφών; 
 Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές της θητείας του;
  Θα μεταχειριστεί το γνωστό τρυκ του μηδενισμού του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ώστε η νέα δημοτική αρχή να φαίνεται συγκριτικά καλύτερη; Δεν είναι πλέον πολύ τετριμμένο; 
  Δεν θυμίζει έντονα ένα παρελθόν από το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγουμε; 

  Ελπίζουμε η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα να δοθεί έμπρακτα από τη νέα δημοτική αρχή και ευχόμαστε αυτή να θεμελιώσει ένα ύφος και ήθος, που θα τιμά το Δήμο Δελφών, όπως του αξίζει. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Ο Δήμαρχος Δελφών
 Θανάσης Παναγιωτόπουλος 
 
 
 

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

 https://fokidatv.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών