Τι είναι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 και γιατί είναι χρήσιμος για τις ζωές μας

 

Σήμερα γίνεται η δοκιμαστική λειτουργία του «Reverse 112», δηλαδή η χρήση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 από τον κρατικό μηχανισμό για να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα σε όσους βρίσκονται σε συγκεκριμένη περιοχή.
Με αφορμή την φονική θεομηνία στην Χαλκιδική, πολύς λόγος έγινε χθες για τον αριθμό 112, τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για όλες τις χώρες της ΕΕ, ο οποίος λειτουργεί κανονικά στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, η χώρα είναι πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στις φάρσες προς το συγκεκριμένο νούμερο καθώς φτάνουν το 95%.
Αντίθετα, η λειτουργία του «Reverse 112» στην Ελλάδα έχει καθυστερήσει και σήμερα θα πραγματοποιηθεί δοκιμή στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί στο τέλος του 2019.
Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το πρωί θα γίνει η πρώτη μεγάλη δοκιμή του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, «έτσι ώστε κάτι που είναι αυτονόητο, χρήσιμο και μπορεί να σώσει ζωές σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα».
To ίδιο τόνισε και στην ενημέρωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος «Ήδη έχει παρέμβει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, θα γίνουν την Παρασκευή οι δοκιμές, νομίζω ότι και αυτό μπαίνει σε τροχιά να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά».
Γιατί είναι χρήσιμο το 112
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Όσοι βρίσκονται γύρω από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Λ. Κατεχάκη θα λάβουν SMS στο κινητό τους, αν οι συσκευές τους υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη.
Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και φορέας υλοποίησης η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

 12 Ιουλίου 2019 10:42
 https://www.mononews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών