Στο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Λονδίνο το «The White Wings»




Oι δύο νεαρές Ελληνίδες, Πηνελόπη, ετών 24 και Βιβή, ετών 26 διακρίνονται με την πρώτη τους ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου που διοργανώνεται από τα πολύ γνωστά και ιστορικά Pinewood Studios (James Bond). Η ταινία τους διαρκεί 5 λεπτά και έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα.
Ο ήρωάς τους είναι μία μικρή κάμπια που προσπαθεί να επιβιώσει σε μία πόλη όπου είναι ανεπιθύμητη. Παρά τα όσα συμβαίνουν βλέπουμε την ιστορία αυτού του ήρωα και πως στο τέλος η φύση είναι πιο δυνατή από το κοινωνικό στάτους επιβάλλοντας τον δικό της Νόμο… Και τα δύο κορίτσια δούλεψαν ενταντικά για αυτό το ταινιάκι το οποίο δεν είχε καμία χρηματική υποστήριξη. Με πρωτότυπη μουσική, από την Πηνελόπη και animation από την Βιβή, το «The White Wings» έγινε πραγματικότητα και άνοιξε τα φτερά του επίσημα στο φεστιβάλ στο Λονδίνο.
Μεγάλο αγκάλιασμα έχει από πολλούς καλλιτέχνες των social media, που μιλάνε για το άνοιγμα των φτερών δύο νέων αστεριών-καλλιτεχνών στον χώρο του κινηματογράφου.
Αυτήν την εβδομάδα γίνεται ψηφοφορία του κοινού για την ταινία στο Vimeo.
Eάν θέλετε να τις στηρίξετε με την ψήφο σας (για να είναι έγκυρη πρέπει να ψηφίσετε δύο έργα) μπορείτε να πάτε εδώ: http://vimeo.com/ondemand/liftoffsessionsjune3 .
H ταινία «The White wings» είναι αινυγματική αλλά και προφητική καθώς όπως φαίνεται και στηρίζουν τα κορίτσια, αυτή η ιστορία δεν είναι απλά η ιστορία μίας κάμπιας αλλά και ενός ανθρώπου πολυεπίπεδου στην πορεία της ζωής του…
Τα υπόλοιπα τα αφήνουν σε εσάς, να βρείτε την δική σας προσέγγιση του έργου και να σκεφτείτε!


25th Ιουνίου 2019 vmarkatos
https://vivimarkatou.wordpress.com/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών