Παναγιώτα (Πένυ) Σπυροπούλου υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ στη Φωκίδα !


Παναγιώτα (Πένυ) Σπυροπούλου 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε το 1982 στο Ευπάλιο. Το 2003 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα με την ΠΑΣΠ και στους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες ως ενεργό μέλος της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Από το 2005 άσκησε μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα ως εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας «Ι.Κ. Μαντζουράνης και Συνεργάτες». Το 2006 σε ηλικία 24 ετών εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Φωκίδας, υπήρξε η νεότερη εκλεγμένη γυναίκα Νομαρχιακή Σύμβουλος, ενώ διετέλεσε και Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας. Το Μάρτιο του 2008 συμμετείχε στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ως υποψήφια Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Νικόλα Κανελόπουλου «Δικαιόραμα» και ταυτόχρονα αρθρογραφούσε ως μέλος της συντακτικής επιτροπής του ομώνυμου νομικού περιοδικού. Υπήρξε μέλος του μεταβατικού Πολιτικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ από το 2008 έως και το 2010. Από τον Ιούνιο του 2008 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Ναύπακτο, και ασκεί μάχιμη δικηγορία ως μέλος πλέον του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου.
Το 2010 εκλέχτηκε πρώτη Δημοτική Σύμβουλος στη Δ.Ε. Ευπαλίου στα πλαίσια του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδας. Την ίδια χρονιά ορίστηκε αμισθί ταμίας στο Δ.Σ. του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου και τον Μάιο του 2011 εκλέχτηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος Προέδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Δωρίδος». Το 2014 επανεξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Δωρίδος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του προαναφερόμενου Νομικού Προσώπου του Δήμου Δωρίδος. Τον Μάιο του 2019 εξελέγη για τρίτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δωρίδας. Κατά τη διάρκεια των θητειών της ως Δημοτικής Συμβούλου του Δ. Δωρίδος συμμετείχε αμισθί σε επιτροπές του Δήμου Δωρίδος όπως Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Επίλυσης Φορολογικών Υποθέσεων κλπ.
Σήμερα είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και παράλληλα με την ελεύθερη δικηγορία εργάζεται και στο γραφείο κτηματογράφησης Ναυπάκτου, είναι Νομική Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς υπ/μα Ναυπάκτου, ενώ έχει υπάρξει Νομική Σύμβουλος της Μαρφίν Εγνατία Bank, της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος και του ΟΕΚ.
Ομιλεί την γαλλική και αγγλική γλώσσα, στην οποία κατέχει άδεια διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας, διενεργεί επίσημες μεταφράσεις από και προς την αγγλική γλώσσα, έχει σπουδάσει 12 χρόνια πιάνο και είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας. Έχει σπουδάσει 7 χρόνια παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς και τέσσερα χρόνια latin και ballroom χορούς.
Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Πιλάτο και έχει δύο παιδιά το Δημήτριο-Νεκτάριο και την Αδαμαντία.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών