ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ "ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ" ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Για τις ανεμογεννήτριες
  Με μια ανακοίνωση-αφίσα την οποία ανήρτησε μαζί με πλαστικές (απαγορευτικές υποτίθεται) ταινίες σε αρκετά σημεία της οδού Μεταμορφώσεως, μια ιδιωτική εταιρεία, ενημερώνει και προτρέπει (σχεδόν απαγορεύει) τους
κατόχους οχημάτων, να μην σταθμεύουν επί της συγκεκριμένης οδού.  Ο λόγος;
  Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της Ιτέας και άρχισε από ενωρίς το πρωΐ η εκφόρτωσή του, το υπό σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο με το όνομα "ARIFE", του οποίου το φορτίο είναι ογκώδη αντικείμενα,
εξαρτήματα των ανεμογεννητριών οι οποίες θα εγκατασταθούν νοτίως της Δεσφίνας.  Αυτά τα μεγάλων διαστάσεων και πολύ βαριά τμήματα των πυλώνων, θα μεταφερθούν μέσω της επαρχιακής οδού Ιτέας - Δεσφίνας και από εκεί μέσω των ήδη κατασκευασμένων αγροτικών οδών (περίπτωση "Πευκιά" Δεσφίνας), θα καταλήξουν στα σημεία τοποθετήσεως-ανεγέρσεως των πυλώνων.  Η διαδικασία της μεταφοράς θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα γίνει με ειδικά οχήματα πολύ μεγάλων διαστάσεων, η ιδιοκτήτρια εταιρεία των οποίων, μας "πληροφορεί" με τις αφίσες της για την μη στάθμευση αυτοκινήτων επί της οδού Μεταμορφώσεως.

  Ήδη από ενωρίς το πρωΐ έχει αρχίσει η "αποψίλωση" των ανηρτημένων από κολώνα σε κολώνα φωτιστικών στον μώλο και όπου αλλού εμποδίζουν την διέλευση αυτών των βαρέων οχημάτων.  Απαγορεύεται δε στο κοινό η πρόσβαση στον μώλο από το Λιμεναρχείο Ιτέας, το οποίο όμως Λιμεναρχείο, όπως και το Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας, δεν έχουν εκδώσει καμμία ανακοίνωση για τους περιορισμούς πεζών και οχημάτων στην παραλιακή περιοχή εγγύς του μώλου και την κύρια αρτηρία της πόλεως, την οδό Μεταμορφώσεως.  Ούτε βεβαίως η Δ.Ε. Ιτέας εθεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τους κατοίκους της Ιτέας για αυτή την 3ήμερη "αναστάτωση". Μια δε κολλημένη σε τοίχους προειδοποίηση, είναι ανώνυμη και μάλλον είναι ενέργεια της Μεταφορικής Εταιρείας.

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακή ασφυξία, τόσον εντός της πόλεως, όσον και στην επαρχιακή οδό Ιτέας - Δεσφίνας, όπου τα βαρέα και δυσκίνητα με το τεράστιο φορτίο επάνω τους φορτηγά αυτοκίνητα, θα κινούνται αργά, συνοδευόμενα πάντοτε και για λόγους ασφαλείας, από οχήματα της ιδιοκτήτριας εταιρείας και φανταζόμεθα και από περιπολικά της Τροχαίας.
Και αυτό, δεν αποφεύγεται.  Προσοχή λοιπόν.  Τόσον εντός, όσον και εκτός πόλεως.



Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019


https://epikourositeas.blogspot.com
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών