ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ : ΒΟΉΘΕΙΆ ΜΑΣ... (και από το πεζοδρόμιο)

 Πλευρίζοντας τον μώλο - Μάρτιος 2019
  Κατασκευές πεζοδρομίων (τρεις) και μια διάνοιξη οδού, είναι τα 4 (τέσσερα) από τα 5 (πέντε) θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας.  Το δε πέμπτο, το οποίο είναι "φωτιά και λαύρα" για την πόλη μας, θα κληθεί το Τοπικό την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, να γνωμοδοτήσει για την τύχη του, μόλις 2 (δυο) μήνες προ των δημοτικών εκλογών.  Αυτό το διπλό πρόβλημα το οποίον ταλανίζει από ετών την πόλη μας, των δικτύων υδρεύσεως και αποχετεύσεως δηλαδή, το οποίο θα έπρεπε με προτεραιότητα να είχε συζητηθεί από τα πρώτα Τοπικά Συμβούλια, όχι μόνον του 2014, αλλά και από του 2011 και θα έπρεπε μετ' επιτάσεως να είχε μεταφερθεί για άμεση λύση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εν τούτοις, φθάνουμε στην χρονική στιγμή των αποχαιρετιστηρίων  ασπασμών  προς την  απερχομένη Τοπική και Δημοτική Αρχή, για να "γνωμοδοτήσουμε" ότι είναι ανάγκη (και όντως είναι ανάγκη), αυτό το έργο ζωής για την Ιτέα, να ενταχθεί σε πρόγραμμα έργων (κάποτε...).

   Βεβαίως, δεν είναι συγκρίσιμο το πρόβλημα του να υδρεύεται η πόλη από δίκτυο αμιαντοσωλήνων, με το να μην υπάρχει φωτισμός περιπάτου στον λόφο των Αγίων Αναργύρων, για τις ανάγκες (!...) των νυκτερινών περιπατητών, βορείως του κοιμητηρίου.  Για αυτό και ο Πρόεδρος της Κοινότητος, είχεν από καιρού ζητήσει από το Τοπικό Συμβούλιο, να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της πόλεως, ο φωτισμός της περιμετρικής του λόφου οδίσκης, την οποίαν ως γνωστόν τις νυκτερινές ώρες χρησιμοποιούν, οι ημι-παράνομοι και οι ψυχές!...

Απορία μας :Πιστεύει κανείς ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος ..Αμφίσσης, θα ασχοληθεί με την ποιότητα του ποσίμου ύδατος της Ιτέας, ή με το προβληματικό αποχετευτικό δίκτυο της πόλεως, ενώ θα περιφέρεται "από καφενείου εις καφενείον" (σε όσα εν πάση περιπτώσει του επιτραπεί η είσοδος), ελπίζοντας στην έλευση της αποβλακώσεως στους νόες των ψηφοφόρων του Δήμου Δελφών;  Και μάλιστα παραμονές του Πάσχα;...

Όσον αφορά την διάνοιξη του δυτικού τμήματος της οδού Χαρ. Τρικούπη, πιστεύουμε ότι μια λέξη-έννοια, περιγράφει την εκεί επικρατούσα κατάσταση : Θερμοπύλες!...

*********************************************
    
                                                                    ΙΤΕΑ 15/3/2019
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ
ΠΡΟΣ
κ.κ. Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας
Αριθμ. Πρωτ. : οικ./ 5233 
ΚΟΙΝ. : .................

Παρακαλούμε όπως στις 20 Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών, σε δημόσια τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 με θέματα ημερήσιας διάταξης :
  1. Γνωμοδότηση για κατασκευή πεζοδρομίου έμπροσθεν οικίας κας Ανδρέου Χριστίνας του Στεφάνου επί της οδού Χαρ. Τρικούπη, Ο.Τ. 130 στην Ιτέα, ύστερα από το υπ΄ αριθμ. 2780/26-2-2019 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών.
  1. Γνωμοδότηση για κατασκευή πεζοδρομίου έμπροσθεν οικίας κας Καραγιαννίδη Βασιλικής επί της οδού Ηλ. Τρίγκα, Ο.Τ. 88 στην Ιτέα, ύστερα από το υπ΄ αριθμ. 3086/28-2-2019 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών.
  1. Γνωμοδότηση για κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Χαρ. Τρικούπη από την οδό Μεταμορφώσεως μέχρι την οικία Θεοχάρη. (εισηγητής κ. Μέγκος Αναστάσιος).
  1. Γνωμοδότηση για ένταξη σε Πρόγραμμα Έργων : α) του προβληματικού τμήματος δικτύου αποχέτευσης Ιτέας και β) της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων δικτύου ύδρευσης Ιτέας. (εισηγητής κ. Μέγκος Αναστάσιος).
  1. Γνωμοδότηση για διάνοιξη δρόμου στην Χαρ. Τρικούπη από τη οδό Λ. Ηρώων μέχρι την Ν. Μπαλή. (εισηγητής κ. Μέγκος Αναστάσιος).
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου
της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας

                                                   ΓΟΥΩΡΘ ΤΖΩΝ-ΤΑΟΥΝΣΕΝΤ
 
 
 
 
 

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

 https://epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών