Παναγιωτόπουλος - Ταγκαλής: η πρόσκληση, η απάντηση, η εξίσωση...

Η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΓΚΑΛΗ 
Ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών μας για Δήμαρχος Δελφών. Τον προσκαλώ να ξεκινήσουμε έναν δημόσιο και γραπτό διάλογο, που θα ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας για τα πολύ σημαντικά ζητήματα του Δήμου Δελφών.

Πέραν της κριτικής, της σφοδρής σύγκρουσης και της άρνησής του κ. Ταγκαλή απέναντι σχεδόν σε οτιδήποτε επιχείρησε η δημοτική μας αρχή, είναι σήμερα κι αυτός υποχρεωμένος (καθώς μάλιστα δεν προέρχεται από παρθενογένεση…) να απαντήσει με σαφήνεια σε μερικά ουσιαστικά ερωτήματα και να διευκρινίσει ζητήματα, μεγάλης σημασίας για το Δήμο Δελφών και για τον τόπο μας:

  1. Σήμερα εμφανίζεται ως φανατικός πολέμιος της πεζοδρόμησης της οδού Γιαγτζή στην Άμφισσα. Εντούτοις το Νοέμβριο του 2013 υπήρξε ο ίδιος (ως Αντιδήμαρχος τότε) εισηγητής στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στο θέμα της έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άμφισσας. Το Γ.Π.Σ., σύμφωνα με τη δική του εισήγηση, προέβλεψε την οδό Γιαγτζή ως πεζόδρομο και έγινε Φ.Ε.Κ. (δηλαδή νόμος του ελληνικού κράτους) στις 31.12.2013. Πώς το εξηγεί;

Επίσης ας εξηγήσει στον κόσμο ο κ. Ταγκαλής τι πρόκειται να κάνει σε περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος.

Θα επαναφέρει την παλιά κυκλοφοριακή ρύθμιση της Άμφισσας (καταργώντας δηλαδή και τον πεζόδρομο Γιαγτζή), όπως ψήφισε και επιχειρηματολόγησε με σφοδρότητα σε πρόσφατο σχετικά Δημοτικό Συμβούλιο ή μήπως έχει αλλάξει γνώμη;            


  1. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Παναγιώτης Ταγκαλής την αντικατάσταση του δημοτικού οδοφωτισμού με σύμβαση παραχώρησης δημοτικών τελών έπειτα από διεθνή διαγωνισμό (διαδικασία που μας οδήγησε σ’ ένα έργο μηδενικής επένδυσης και ρίσκου για το Δήμο και με εξασφαλισμένο κέρδος, αλλά και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για 12 χρόνια).

Αντίθετα πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος μόνος του αυτό το έργο, επειδή δήθεν θα ήταν περισσότερο κερδισμένος. Αλήθεια, με ποια χρήματα θα γινόταν αυτή η επένδυση του Δήμου; Με τραπεζικό δανεισμό; Άλλη λύση δεν υπάρχει, αφού ο Δήμος χρήματα, ως γνωστόν, δεν έχει.

Και ας πούμε ότι τα καταφέρναμε (που δεν ήταν καθόλου βέβαιο…) και μας δανείζανε. Δηλαδή ο κ. Ταγκαλής θα πρότεινε να χρεωθούν σήμερα οι δημότες μας ένα ποσό τουλάχιστον 2-3 εκατομμυρίων ευρώ; Τόσο είναι μετριοπαθώς το κόστος μόνο της προμήθειας και αρχικής εγκατάστασης του συστήματος, πέραν της συντήρησης και των απαιτουμένων εκ νέου αντικαταστάσεων την επόμενη δωδεκαετία.

Επίσης, ποια συνεργεία θα αναλάμβαναν τη συντήρησή του έργου (να αλλάζουν λάμπες, ασφάλειες κ.λπ.); Τα δημοτικά συνεργεία; Εκτιμά ο κ. Ταγκαλής, που έχει θητεύσει ως αντιδήμαρχος, ότι αυτό θα είχε καλύτερη απόδοση από την λύση να τα αναλάβει όλα αυτά εξ ολοκλήρου ο ανάδοχος και μάλιστα με ισχυρές ποινικές ρήτρες σε περιπτώσεις καθυστερήσεων στις ενέργειές του;

Κατά τη γνώμη μας ο κ. Ταγκαλής (και λόγω της φερόμενης ιδεολογικής του τοποθέτησης, αλλά και ως σύγχρονος αυτοδιοικητικός, όπως προφανώς θα προσδιορίζει τον εαυτό του) όφειλε να υποστηρίξει και να επιβραβεύσει ένα έργο που δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στο δημότη μας, αλλά αντίθετα ολόκληρη την επένδυση και το ρίσκο τα αναλαμβάνει ο ανάδοχος. Ένας ανάδοχος μάλιστα που προέκυψε μετά από έναν διεθνή διαγωνισμό με πολλούς συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και μεγαθήρια του χώρου (ΔΕΗ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ κ.α.).

Αντιθέτως αυτός επέλεξε ακόμη μια φορά την στείρα και ατεκμηρίωτη άρνηση. Κατά τη γνώμη μου, ο Παναγιώτης Ταγκαλής πολύ απλά δεν ήθελε να γίνει τίποτα. Ας διευκρινίσει, σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος τη θέση του ενώπιον των συνδημοτών μας.


  1. Υπήρξε επίσης σφοδρός πολέμιος στην ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Δελφών. Αγνόησε επιδεικτικά το γεγονός ότι όλοι οι καλά οργανωμένοι Δήμοι της χώρας (126 τον αριθμό) έχουν από χρόνια ιδρύσει και λειτουργήσει Δ.Ε.Υ.Α. και αυτές υπήρξαν τα ουσιαστικά εργαλεία τους στην αναβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης.

Το ίδιο έχουν κάνει και όλες οι μεγάλες πόλεις και Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας πλην ημών (Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα) με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ξέρει ο κ. Ταγκαλής κάτι που αγνοούν όλοι αυτοί; Επιτέλους, τι σκοπεύει να κάνει αν εκλεγεί Δήμαρχος; Θα καταργήσει ή θα διατηρήσει τη Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών;Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος
...
 Απάντηση για τον δημόσιο διάλογο

  Αγαπητέ Θανάση


    Κατανοώ απόλυτα το πανικό στον οποίο βρίσκεσαι, ως αποτέλεσμα των επιλογών  σου. 

Τέσσερα και μισό χρόνια μετά θυμήθηκες το διάλογο και μάλιστα αποκλείοντας τους υπόλοιπους συνδυασμούς;

Σύντομα θα πληροφορηθείς το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας επί των θεμάτων που σε ανησυχούν.

Αν εκλεγώ Δήμαρχος θα καταβάλω κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε με δημοκρατικές διαδικασίες να επιλύσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Γνωρίζω ότι από την θέση που βρίσκεσαι επέλεξες ως καλύτερη άμυνα την επίθεση, αδικώντας για μια ακόμη φορά τον εαυτό σου. Σου εύχομαι έστω και τώρα, ψυχραιμία και σύνεση.


                                                             
 Π. Ταγκαλής
 
 
 
 

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

 
 https://fokidatv.blogspot.com/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών