Δήμος Δελφών : «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια οργανωμένη απόπειρα απαξίωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δελφών από γνωστούς κύκλους με πολιτικά κίνητρα.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται μάλιστα ακριβώς τη στιγμή που ο Δήμος Δελφών επιδεικνύει πολύ σημαντικά επιτεύγματα στην ένταξη και στην εκτέλεση έργων, όντας αντικειμενικά ένας από τους κορυφαίους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας στον τομέα αυτόν.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (συνεργαζόμενη με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Δομές μας, όπως η Οικονομική Υπηρεσία, ο Προγραμματισμός, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η Δ.Ε.Υ.Α. κ.λπ.) έχει καταφέρει να εντάξει σε χρηματοδότηση κορυφαία έργα (ζητούμενα δεκαετιών), ενώ ταυτόχρονα εκτελεί και το τεράστιο ακόμη εύρος των αρμοδιοτήτων της (αιτήματα πολιτών και καθημερινότητα, συντηρήσεις κτηρίων και κοινόχρηστων χώρων, μικρά έργα από ιδίους πόρους, υποστήριξη του Δήμου Δωρίδος κ.λπ.).
Το έργο αυτό μάλιστα πραγματοποιείται από μια Τεχνική Υπηρεσία 8-9 μηχανικών, όταν το 2011, που συγκροτήθηκε ο «καλλικρατικός» Δήμος Δελφών, στελεχωνόταν από υπερδιπλάσιο αριθμό μηχανικών (μεσολάβησαν συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις κ.λπ. πριν την παρούσα θητεία).
Το ότι ο Δήμος μας αξιοποιεί, όταν αυτό απαιτείται, και επαγγελματίες τεχνοκράτες από την αγορά, προκειμένου με λίγες δαπάνες να υποβάλει προτάσεις για έργα εκατομμυρίων ευρώ, ασφαλώς δεν αναιρεί τη σπουδαία δουλειά της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Την επιλογή αυτή είναι σαφές, άλλωστε, ότι την πιστεύουμε και την υπερασπιζόμαστε. Αν χρειαστεί, προκειμένου να πετύχουμε εντάξεις σημαντικών έργων με όφελος για την τοπική κοινωνία, να διαθέσουμε μικρά σχετικά (υποπολλαπλάσια) ποσά για την προετοιμασία μελετών και τεχνικών δελτίων, τότε θα το πράξουμε χωρίς δισταγμό. Έτσι κερδίζονται τα έργα. Η εύκολη ισοπεδωτική κριτική (συνήθως από βολεμένους αυτοχρισθέντες εισαγγελείς…) είναι για το καφενείο.
Η κοινωνία βλέπει και κρίνει θετικά το παραγόμενο έργο του Δήμου μας και αντιλαμβάνεται πολύ ξεκάθαρα τα υστερόβουλα κίνητρα αυτών που προσπαθούν να απαξιώσουν ή να «παγώσουν» τους ανθρώπους (υπηρεσιακούς και αιρετούς), οι οποίοι εργάζονται με ζήλο για να πετύχουμε σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας.
------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών

Δήμος Δελφών
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών