ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Μάπα το καρπούζι»!

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Βιάζονται. Βιάζονται πάρα πολύ. Τόσο, που σκέπτομαι ότι οι εκλογές θα ‘ρθουν πολύ νωρίτερα. Όπως και η παραλίμνια «Συμφωνία των Πρεσπών» για έγκριση από την Ελληνική Βουλή.

Βιάζονται τόσο πολύ, που ξεχνάνε την ανάγκη να εντάξου τις πρωτοβουλίες τους σε μια στρατηγική. «Με νταούλια και ζουρνάδες» έχουν προαναγγείλει το περιεχόμενο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία («θα στείλουμε 5 κορυφαίους πολιτικούς στο Ειδικό
Δικαστήριο για να κερδίσουμε της εκλογές»). Μα τους βγήκε «άνθρακες ο θησαυρός».
Παραδώσανε το πρώτο κεφάλαιο του «πορίσματος» (!!!) για το «Ερρίκος Ντυνάν». Ένα μεγάλο νοσοκομείο, που άνηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Και τι δεν είπαν οι αθεόφοβοι. Ούτε το Σύνταγμα δεν μπόρεσαν να καταλάβουν. Φυσικά, ούτε οι ίδιοι μπόρεσαν ποτέ τους να κατανοήσουν τι εντάσσεται στη δημόσια περιουσία και τι όχι. Και πιο συγκεκριμένα ότι τα αρχαία μνημεία ούτε πωλούνται, ούτε μεταβιβάζονται, ούτε εκποιούνται ούτε υποθηκεύονται υπέρ ουδενός! Πολύ περισσότερο υπέρ δανειστών.
Λοιπόν… Το «Ερρίκος Ντυνάν» ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες. Τελικά, όμως, πήγαινε για πτώχευση. Με ευθύνη των εκάστοτε διοικήσεών του. Χρωστούσε παντού. Χρωστούσε στο δημόσιο μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Χρωστούσε στους εργαζόμενους. Πολύ περισσότερα. Χρωστούσε στους προμηθευτές. Χρωστούσε και στις τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια. Βρέθηκε μια λύση, μετά από νόμιμη ανίχνευση της αγοράς. Το πήρε η Τράπεζα Πειραιώς. Και εξόφλησε όλα τα χρέη. Και σήμερα λειτουργεί. Όχι βέβαια στο 100% της δυναμικότητάς του.
Η λύση της Τράπεζας Πειραιώς διευκολύνθηκε από συγκεκριμένες τροπολογίες. Βασικός εισηγητής ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτό του καταλογίζουν. Ο Λοβέρδος, πιο γενικά, άσκησε συγκεκριμένη πολιτική στον χώρο της Υγείας. Στις μέρες του μειώθηκε δραστικά η φαρμακευτική δαπάνη. Και συνέλαβε αποφασιστικά στη μείωση του ελλείμματος στον χώρο της Υγείας. Ο Λοβέρδος είναι νομικός. Και ξέρει καλά τι ανήκει στο Κράτος και τι όχι. Το «Ερρίκος Ντυνάν» δεν ανήκει στο Κράτος. Στο «Ερρίκος Ντυνάν» δεν έχει καμία μετοχή το ελληνικό Κράτος. Το τελευταίο δε συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στην ανέγερση και στον εξοπλισμό του. Ήταν και είναι χρήσιμο να σωθεί το «Ερρίκος Ντυνάν». Έχει πολλά να προσφέρει στον χώρο της Υγείας.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατηγορούν την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς ως μια μονοπωλιακού χαρακτήρα νομική πράξη. Η πολυδιαφημιζόμενη μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» στο Ίδρυμα Ωνάση δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά;
Άλλωστε, τα Ειδικά Δικαστήρια δε συγκροτούνται για να ανεύρουν πολιτικές ευθύνες. «Μάπα το καρπούζι».


Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη 06.11.2018



ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών