ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Παναγιώτης Λαφαζάνης Vice Versa Αλέξης

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον ξέρω από τα παλιά. Γνωρίζω τους αγώνες του. Την ενεργό συμμετοχή τους σ’ αυτούς. Είναι μαχητής. Έχει άποψη. Δεν την κρύβει. Και την παλεύει. Δεν ανήκουμε στους ίδιους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους. Όταν συναντιόμαστε, προχωράμε σε ουσιαστικούς διαλόγους. Χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης. Και χωρίς φιλοδοξίες να νικήσει ιδεολογικά ο ένας τον
άλλο. Γνωρίζω καλά τα αίτια της αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και του Μαξίμου. Το μόνο, που δικαιούμαι να ισχυριστώ, είναι ότι όσα έλεγε πριν από τον Γενάρη του 2015, επιμένει να τα υπερασπίζεται μέχρι σήμερα. Και όσα έλεγε, τα τεκμηρίωνε.
Η πρόσφατη περιπέτειά του και εμπλοκή του με την κρατική ασφάλεια θεωρώ ότι συνιστά μέρος πραγματικής πολιτικής του δίωξης. Εκείνο, που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα, ήταν η παρακολούθηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από ασφαλίτες, ντυμένους σε «κάμεραμεν» δήθεν τηλεοπτικών συνεργείων. Και, μάλιστα, όχι τυχαίους ασφαλίτες. Είναι αυτοί που ανήκουν στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος! Δηλαδή του Τμήματος που ασχολείται, κατ’ εξοχήν, με την τρομοκρατία. Δηλαδή του Τμήματος που «είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή σοβαρών ενεργειών ή απειλών που στρέφονται κατά του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Κάποιος αφελής πολίτης μπορεί να διατυπώσει το ερώτημα: μα είναι κακό πράγμα να υπάρχει μια τέτοια υπηρεσία; Με άλλα λόγια δεν πρέπει να προστατεύουμε το κράτος και το δημοκρατικό μας πολίτευμα;
Η απάντηση είναι απλή. Ο τίτλος αυτού του Τμήματος, από μόνος του, δεν είναι κακός. Έχει όμως μια πολύ κακή προηγούμενη παράδοση. Με λίγο ή περισσότερο όμοιες λέξεις η υπηρεσία αυτή δίωκε τους κατά καιρούς αντιφρονούντες. Για πολλές δεκαετίες δίωκε και καταδίωκε με άνομες και ανήθικες μεθόδους τους κουμουνιστές! Τους αντιστασιακούς! Όλους όσους η πανίσχυρη παραεξουσία ήθελε να εξοντώσει. Έτσι δεν θεωρώ επαρκή την αιτιολόγηση της ύπαρξης αυτής της υπηρεσίας. Αυτό, που δικαιούμαστε να κατηγορήσουμε τη σημερινή κυβέρνηση, είναι κάτι άλλο πέρα από την επωνυμία του Τμήματος. Είναι η χρήση και η κατάχρηση του Τμήματος αυτού για την δίωξη των πολιτικών της αντιπάλων. Με κυβερνητική ευθύνη.
Και το πιο συγκλονιστικό! Το Τμήμα αυτό αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε το 2017 με προεδρικό διάταγμα που φέρει την υπογραφή του υπουργού οικονομικών και του Τόσκα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι!
Σύντροφοι ξυπνήστε! Πριν είναι αργά για την προσωπική σας πολιτική ιστορία!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 02. 10.2018


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών