Στη Βουλή η μήνυση για «εσχάτη προδοσία» κατά του Κοτζιά


 Στη Βουλή η μήνυση για «εσχάτη προδοσία» κατά του Κοτζιά


Τον περασμένο Μάιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) είχε καταθέσει μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατηγορώντας τον για «εσχάτη προδοσία». Σήμερα η μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή, με μεγάλη καθυστέρηση σύμφωνα με την ΠΟΠΣΜ, καθώς όπως υποστηρίζουν την κράτησε στο συρτάρι του ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής!

Την μήνυση για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας κατ’ άρθρον 135 ΠΚ, είχε καταθέσει ο πρόεδρος της οργάνωσης Γεώργιος Τάτσιος.
«Παρότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, γνώριζε το γεγονός αυτό, κράτησε στο γραφείο του την παραγγελία της κυρίας Εισαγγελέως για διαβίβαση στην Βουλή, για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των 2,5 μηνών (...) Από τις 5/7/2018 η μήνυσή μας βρισκόταν στα συρτάρια του Υπουργού Δικαιοσύνης κατ' επιλογήν του και κατά παράνομο τρόπο, διότι ο νόμος επιτάσσει αμελλητί την διαβίβαση στην Βουλή. Η Βουλή έκλεισε με θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, από τον φρούραρχο στις 13/7/2018 (ημερομηνία μάλιστα, κατά την οποία συζητείτο η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων στην Ολομέλεια του ΣτΕ).
Κατά τον τρόπο αυτόν φαλκιδεύτηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και στερήθηκε από τους έλληνες βουλευτές το δικαίωμα να κρίνουν κατά συνείδηση σε άμεσο χρόνο, και πριν προκύψουν τετελεσμένα για την Ελλάδα από τις παράνομες πράξεις του Υπουργού, εάν κρίνουν ότι οφείλει άμεσα να αρθεί η ασυλία του και να καταστεί κατηγορούμενος. Ώσπου στις 28/9/2018 εν μέσω του ορυμαγδού της πληροφόρησης για το δημοψήφισμα στα Σκόπια, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε την μήνυσή μας στην Βουλή, μαζί με άλλες 4 ήσσονος σημασίας, με προφανή σκοπό να αραιώσει τη σημασία της είδησης, ώστε να περάσει απαρατήρητη και τελικά να θαφτεί» αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ, αφήνοντας αιχμές κατά του τότε υπουργού δικαιοσύνης. Μετά την εξέλιξη αυτή, και με 30 τουλάχιστον βουλευτές, μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του υπουργού Εξωτερικών.
Ο Γεώργιος Τάτσιος, ζητάει πλέον από τους βουλευτές που αντιδρούν στην Συνθήκη των Πρεσπών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους «Όσοι λένε πως είναι αντίθετοι στη Συμφωνία οφείλουν έμπρακτα να το αποδείξουν. Ο ελληνικός λαός πράττει το πατριωτικό του καθήκον. Οι βουλευτές οφείλουν και αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διερευνήσουν τα ποινικά αδικήματα του κ. Κοτζιά. Διαφορετικά οφείλει η Δικαιοσύνη ν' ανακτήσει την πραγματική της λειτουργία και ανεξαρτησία, και να διώξει αυτεπαγγέλτως, ως οφείλει τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε ο κ. Κοτζιάς» λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης.
Διαβάστε εδώ τη μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών.

 http://www.pontos-news.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών