Πολύ ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο Ιόνιο – Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική


Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Mάλιστα το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS δίνει 6,9 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.
Η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού.
Ήταν δυνατός, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε βοή, ενώ έπεσαν πράγματα. Κάτοικοι αναφέρουν ότι λόγω της ώρας και της έντασης ξύπνησαν μνήμες 2008.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα, ιδιαίτερα αισθητός στο Μεσολόγγι και είχε μεγάλη διάρκεια, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Στην Πάτρα μάρτυρες αναφέρουν πως ήταν τόσο αισθητός που νόμισαν πως θα πέσεις το σπίτι.
Αισθητός έγινε και στο Αγρίνιο, όπου κάτοικοι ανέφεραν πως ήταν μεγάλης διάρκειας με μεγάλο βουητό.
Μισή ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί κι άλλη σεισμική δόνηση, στο ίδιο σημείο, μεγέθους 5,1 βαθμών Ρίχτερ που είχε γίνει αισθητή μέχρι την Ηλεία.
Περίπου δέκα λεπτά μετά ακολούθησε μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ.






 http://www.kathimerini.gr
 ΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών