ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Κάποιοι θα πληρώσουν

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
 Ήρθε η ώρα των ευθυνών. Η κήρυξη εθνικού πένθους έχει μόνο μια δικαιολογία. Να κλάψουμε τους νεκρούς μας. Και να στοχαστούμε πάνω στην ανθρώπινη αλληλεγγύη που επιδεικνύει αυτές τις ημέρες ο λαός μας. Δεν χάθηκαν ούτε η φιλοτιμία μας, ούτε η αλληλεγγύη μας, ούτε μια σειρά μεγάλων αξιών που δένουν το λαό μας και το έθνος μας.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν ασχολείται με τη γνήσια αξιοποίηση όλων όσων μας δένουν. Θεώρησε ότι μπορεί να συνεχίζει την ίδια επικοινωνιακή πολιτική της και συμπεριφορά που τη χαρακτηρίζει από τότε που γεννήθηκε ως κομματικός οργανισμός και φορέας. Δεν την ενδιαφέρει η ουσία των γεγονότων και των προβλημάτων. Την ενδιαφέρει απλά και μόνο η εικόνα της. Οι εντυπώσεις της. Το φαίνεσθαι.
Το τελευταίο παράδειγμα. Δεν της αρέσει η εικόνα που έβγαινε από τα πλάνα, τις εικόνες και το δημοσιογραφικό λόγο ενός συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού. Και, αντί να σπεύσει να στείλει ανθρώπους της – έστω τα «παπαγαλάκια» της- και να υπερασπιστούν τις θέσεις της, προτίμησε να βγάλει απόφαση στο χουντικό ύφος «αποφασίζουμε και διατάζουμε», για να μας φέρει πολλές δεκαετίες πίσω. Απαγόρευσε, λοιπόν, στα στελέχη της να προσέρχονται στις εκπομπές του συγκεκριμένου σταθμού.
Φυσικά, έτσι δεν μπορεί να απαγορεύσει την πραγματικότητα. Οι εικόνες μέσα από τον τηλεοπτικό δέκτη, όπως είναι αμοντάριστες, θα φτάσουν και στην πιο μακρινή γωνιά της χώρας.
Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Πώς να κρύψουν την εκατόμβη των νεκρών; Πώς να θέσουν πλάκα πάνω στο σώμα των εκατοντάδων αγνοουμένων; Πώς να επιβάλουν τη σιωπή στις πελώριες και αρπακτικές γλώσσες της φωτιάς;
Να μη μείνουμε στα ορατά σημεία της εθνικής τραγωδίας; Ήρθε η ώρα των ευθυνών. Κανένα εισαγγελικό πόρισμα δεν μπορεί να μεταθέσει τις ευθύνες που υπάρχουν. Κάηκε ολόκληρη η Αττική. Κανένα πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δεν μπορεί να αθωώσει τις τεράστιες ευθύνες της κ. Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής.
Τίποτα δεν πρόκειται να κρυφτεί «κάτω από το χαλί» που θα «ράψουν» ορισμένα στελέχη των θεσμών.
Όπως επίσης, ακόμα δεν υπάρχει καμιά δύναμη που θα αποτρέψει την έρευνα της δήθεν κατασκοπίας, που ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προσάπτει στη ρωσική πλευρά. Μόνο και μόνο για να φανούνε αρεστοί στις ΗΠΑ, που επιδιώκουν να υπονομεύσουν το κύρος και της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 27.07.2018


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών