Φωτιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας στο ύψος της διασταύρωσης Σερνικακίου! επιστρέφουν οι μνήμες 5 χρόνια μετά...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Φωτιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας! επιστρέφουν οι μνήμες...

 Φωτιά είχαμε στον Ελαιώνα της Άμφισσας στο ύψος της διασταύρωσης του Σερνικακίου! 

 Μπαίνοντας στην διασταύρωση προς το χωριό, ο δρόμος περνά από την γέφυρα ενός χειμάρρου και ακριβώς από κάτω άρχισε η φωτιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το ρέμα ήταν εντελώς ακαθάριστο (από την Περιφέρεια προφανώς) και η φωτιά γιγαντώθηκε αμέσως καίγοντας 4 - 5 ελαιόδενδρα που γειτνίαζαν με την κοίτη.


 Ωστόσο οι αγρότες είχαν καθαρισμένα τα κτήματα γύρω από το σημείο και το σημαντικό, έσπευσαν από τα πρώτα λεπτά στην εστία. Ταυτόχρονα άμεση

 

(σε 5 λεπτά ήταν στο σημείο!)  ήταν η άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλοι μαζί κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν την φωτιά.  

 Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γειτνιάζουσα γεώτρηση, της οποίας ο ιδιοκτήτης κινητοποιήθηκε άμεσα και ενεργοποίησε την ηλεκτροδότηση ενώ κατηύθυναν την ροή του νερού κατ' ευθείαν στην εστία. 
 Ευτυχώς! η φωτιά κατασβέστηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελέγχει την κατάσταση.

 Όλοι οι κάτοικοι που βρίσκονται στο σημείο μιλούν για απόπειρα εμπρησμού... ενώ οι μνήμες ξύπνησαν αφού από την περιοχή του Σερνικακίου είχε ξεκινήσει και η μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε την καρδιά του Δελφικού Ελαιώνα στις 5 Αυγούστου του 2013...
  
 Μάλλον θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο...


Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών