Δεδούσης Αργύρης : Έλαβα γνώση για την ανάρτηση σας και τα σχόλιά σας τόσο στο face book όσο και στο

 Φωτογραφία του Δεδούσης Αργύρης.
Κυρία Παπαθανάση.
Έλαβα γνώση για την ανάρτηση σας και τα σχόλιά σας τόσο στο face book όσο και στο amfissaface σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Δελφών για το θέμα των Ρομά. Ως υπεύθυνος σύνταξης της ανακοίνωσης, σας απαντώ, για τα δύο αρνητικά και ειρωνικά σχόλια τα οποία κάνατε.

Το πρώτο σας σχόλιο αφορούσε τη θέση μας πως «Ζητάμε την πλήρη και ακριβή καταγραφή των Ρομά». Η λέξη «πλήρης» αφορά το σύνολο, το όλον, τον αριθμό, άρα μιλάμε για το αριθμητικό δεδομένο των παιδιών των Ρομά.
Η λέξη «ακριβής» αναφέρεται στα επιμέρους στοιχεία των παιδιών των Ρομά δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο ημερομηνία γέννησης, φύλο κ.λ.π, δηλαδή τα στοιχεία ταυτότητας αυτών των παιδιών. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό καταγραφικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας myschool, με το οποίο είναι διαδικτυακά συνδεδεμένες όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Επιπλέον θα ήθελα να γνωρίζετε εσείς αλλά και όσοι διαβάζουν τις αναρτήσεις σας και τις ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης οτι υπηρετώ την Παιδεία τριάντα ένα χρόνια από τη θέση του δασκάλου, και για αρκετά χρόνια εκλέγομαι Α’ τακτικό αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και εκλέγομαι και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού Φωκίδας. Ως εκ τούτου γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα παιδείας.
Αντιθέτως εσείς -σύμφωνα με τα γραφόμενά σας στην ανάρτησή σας- δεν έχετε ιδέα για θέματα παιδείας και χρειάστηκε να επικοινωνήσετε προσφάτως με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας και να μας ανακοινώσετε με χαρά τα νέα πως «…κομίσατε γλαύκα εις Αθήνας».
Όσον αφορά το 2ο σχόλιό σας. Εμείς προτείνουμε για τους Ρομά τις σχολές μαθητείας, την εκμάθηση εργαλειομηχανών, τις αγροτικές εργασίες κ.λ.π ώστε να βρεθεί ο δρόμος προς την ένταξη στον κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό ιστό του Δήμου Δελφών, χωρίς να αναφέρουμε πουθενά και για κανέναν μαθητή, εκπαιδευτικούς και μαθησιακούς αποκλεισμούς από ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μην προσπαθείτε με λεκτικούς ακροβατισμούς να με παρουσιάσετε ως ακροδεξιό στο κομματικό ακροατήριο που σας απέμεινε και ταυτόχρονα εσείς να αυτοχαρακτηρίζεστε και να αυτοπροσδιορίζεστε ως δημοκράτισσα με κοινωνικές ευαισθησίες.
Επιπλέον υπήρξατε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα είχε ενδιαφέρον να μας δώσετε στοιχεία για τα πεπραγμένα σας κατά τη διάρκεια της βουλευτικής σας θητείας σχετικά με τη στέγαση, την εργασία, την ένταξη, την εγκληματικότητα και την εκπαίδευση των Ρομά στο Δήμο Δελφών.
Κυρία Παπαθανάση, η μικροπολιτική, και η παραπληροφόρηση δεν είναι επίκαιρες έννοιες το έτος 2018. Υποθέτω οτι γνωρίζετε πως ο κίβδηλος πολιτικός λόγος μετασχηματίζει με μαθηματική ακρίβεια τις «κεντρικές πολιτικές υπεραγορές», σε «συνοικιακά πολιτικά μικρομαγαζάκια».
Σήμερα ο η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικό λόγο που πρέπει να είναι ευθύς, καθαρός, σαφής, δεικτικός και τεκμηριωμένος.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο
Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών
Δεδούσης Αργύρης



 Δεδούσης Αργύρης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών