ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Καραγκιοζιλίκια και καμώματα


 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Σ’ αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί τους. Τα πάνε καλά στην επικοινωνία. Για την ακρίβεια είναι εξαιρετικοί στην προπαγάνδα. Σ’ αυτήν μάλλον έχουνε σπουδάσει.

Τί μας λένε με καταιγιστικούς ρυθμούς αυτές τις μέρες;
Πρώτον ότι ολοκληρώσανε την τέταρτη αξιολόγηση και οδηγούνται, τον Αύγουστο, με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος των μνημονίων.
Δεύτερον ότι ελαφρύνανε σημαντικά το δημόσιο χρέος!
Και, φυσικά, μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς επιδίδονται στα καραγκιοζιλίκια με τις γραβάτες.
Για να ξηλώσουμε όλη αυτή την προπαγάνδα.
Στον πρώτο ισχυρισμό. Η τέταρτη αξιολόγηση είναι ουσιαστικά άλλο ένα Μνημόνιο. Με μέτρα. Χωρίς ούτε ένα ευρώ δάνειο. Από τα βασικά μέτρα η μείωση των συντάξεων κατά 18% από 1ης Ιανουαρίου 2018 και μείωση του αφορολόγητου που οδηγεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στη δαγκάνα της εφορίας. Και το σπουδαιότερο: λιτότητα μέχρι το… 2060! Και πιο άγρια λιτότητα μέχρι το… 2022! Αυτά δεν αμφισβητούνται. Και κάτι ακόμα χειρότερο: θα έχουμε εποπτεία από τους δανειστές μέχρι το τέλος της ζωής των παιδιών μας. Για να μην πω μέχρι το τέλος της ζωής των εγγονιών μας! Με συχνές επισκέψεις και εποπτεία των δανειστών. Κάθε τρεις μήνες. Και αν, κατά την κρίση των δανειστών, δεν συμμορφωνόμαστε προς τις «υποδείξεις» θα μπορούν οι δανειστές να μας επιβάλουν και άλλα μέτρα. Ακόμα και να καταγγείλουν τα δάνεια.
Στο δεύτερο ισχυρισμό καμία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. Η παράταση ορισμένων μόνο δόσεων του χρέους δεν σημαίνει ότι δεν θα τρέχουνε παράλληλα οι τόκοι. Όπως συμβαίνει με όλα τα δάνεια που τα νοικοκυριά οφείλουν στις τράπεζες. Ακόμα χειρότερα. Στα ιδιωτικά δάνεια προς τις τράπεζες, οι τράπεζες σβήνουν και μερικούς τόκους. Και, για να έχουμε πλήρη εικόνα της αλήθειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επεξεργαστεί ένα πολύ κακό σενάριο. Υπάρχει κίνδυνος να φτάσει το δημόσιο χρέος το 235% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος το … 2060!
Τι έχει μείνει; Η κακόγουστη φιέστα στο Ζάππειο την περασμένη Παρασκευή. Δεν ξέρω το γούστο τους. Ούτε με τι γελάνε. Είμαι, όμως, βέβαιος ότι κάθε μέρα που περνάει ολονέν και περισσότεροι σοβαροί συμπολίτες μας θα απαξιώνουν να σχολιάζουν, έστω, τα φαιδρά καμώματά τους.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 26.06.2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών