Δήμαρχος Δελφών : Σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς κ. Ταγκαλή




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                ΑΜΦΙΣΣΑ,  22.06.2018
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                            
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                             
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                              

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                
Τηλέφωνο: 2265350027      
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 34/2018
                     
Θέμα: «Σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς κ. Ταγκαλή»


Ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής εγκαλεί  με θράσος τη δημοτική αρχή (ανακοίνωση από 21 Ιουνίου 2018) και μας χαρακτηρίζει «καιροσκόπους», επιτιθέμενος σ’ εμάς για το προωθούμενο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των Ρομά στην Άμφισσα.
Η υποκρισία σας, κ. Ταγκαλή, και η αδιαφορία σας για το αληθινό συμφέρον της πόλης και του Δήμου ξεπερνούν κάθε όριο. Το έχετε αποδείξει βέβαια και άλλες φορές στο παρελθόν.

Προσπαθείτε συνειδητά να εξαπατήσετε τους συμπολίτες μας, ισχυριζόμενος ότι δήθεν συμφωνείτε με το πρόγραμμα για τους Ρομά, αλλά διαφωνείτε με τη χωροθέτηση του οικισμού.

Η χωροθέτηση όμως για τους Ρομά, όπως ξέρουν όλοι οι συμπολίτες μας, έχει πραγματοποιηθεί ήδη πρακτικά από το 2001 (με την αγορά των ελαιοτεμαχίων της οικογένειας Σωτηρόπουλου και την τοποθέτηση τότε των 10 κοντέινερ) και έχει επισημοποιηθεί στις 31.12.2013, όταν εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) της Άμφισσας.

Μάλιστα το Γ.Π.Σ. Άμφισσας εγκρίθηκε τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Άμφισσας τον Ιούλιο του 2010, όσο (εντελώς ίδιο και απαράλλαχτο, με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση για τους Ρομά) και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών τον Οκτώβριο του 2013 με εσάς εισηγητή, κ. Ταγκαλή!

Επιπλέον υπήρξατε επί τέσσερα χρόνια αντιδήμαρχος της Άμφισσας, αλλά και θεματικά αρμόδιος αντιδήμαρχος της Πολεοδομίας. Γιατί δεν αλλάξατε τη χωροθέτηση των Ρομά, αφού διαφωνούσατε; Είχατε περιθώριο τρία ολόκληρα χρόνια (μέχρι 31.12.2013) και δεν προσθέσατε ούτε μια λέξη στο υπό έγκριση τότε Γ.Π.Σ. Άμφισσας. Τώρα θυμηθήκατε ότι διαφωνείτε;

Επίσης γνωρίζετε καλά ότι για να υπάρξει νέα χωροθέτηση, εκτός από αλλαγή του Γ.Π.Σ. Άμφισσας (που απαιτεί διαδικασία διάρκειας κατ’ ελάχιστο 4-5 χρόνια από σήμερα), απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο έχει θέσει κριτήρια στο νόμο πολύ αυστηρά (εγγύτητα με αστικό ιστό, όχι πίσω από λόφους, όχι μέσα σε ρέματα, καλή πρόσβαση σε οδικό δίκτυο κ.α.).

Για να μας περάσει και η περιέργεια, πείτε μας ποια είναι τέλος πάντων η περίφημη αυτή κατάλληλη θέση που έχετε στο μυαλό σας και δεν την έχουν βρει οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα (της δικής σας θητείας συμπεριλαμβανομένης) και για την οποία αξίζει να πάμε 5-6 χρόνια πίσω και ό,τι θέλει ας μας βρει;
Στην πραγματικότητα πολύ απλά προσπαθείτε να τινάξετε στον αέρα το πρόγραμμα που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος μας (όπως δυστυχώς συστηματικά έχετε πράξει και για τόσα άλλα πράγματα…).

Ταυτόχρονα προσπαθείτε να διαστρέψετε την πραγματικότητα και να παραπληροφορήσετε τον κόσμο μας. Με πρωτοπαλίκαρό σας (και στην οχλαγωγία…) τον τοπικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο (αυτόν που ως τσοπάνος οδηγούσε για λογαριασμό σας τους τσιγγάνους στα εκλογικά τμήματα τις περασμένες εκλογές, διότι έτσι τους θέλετε εσείς…), αλλά και με άλλους φανερούς ή κρυφούς συνεργάτες, προσπαθείτε λυσσαλέα να εμποδίσετε το έργο μας.

Ας πληροφορήσουμε επί τη ευκαιρία τους συμπολίτες μας σχετικά με το πολυσυζητημένο αυτό πρόγραμμα για τους Ρομά (διότι κάποιοι έχουν εργολαβικά αναλάβει να λένε ψέματα):

Με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, διότι κανονικά δεν δίνονται τέτοιοι πόροι, παρά χρήματα Ε.Σ.Π.Α., που είναι πολύ λιγότερα και με πολύ πιο δυσχερείς και χρονοβόρες διαδικασίες), ο Δήμος μας θα κατασκευάσει έναν μικρό οικισμό για τους τσιγγάνους της πόλης μας, αυτούς που σήμερα ζουν σε τσαντίρια και παράγκες, εφόσον ταυτόχρονα είναι δημότες του Δήμου μας και μόνιμοι κάτοικοι Άμφισσας. Μόνο για αυτούς που είναι ήδη εδώ και για κανέναν άλλον! Ας σταματήσει επιτέλους η καθόλου αθώα σπέκουλα ότι δήθεν θα υποδεχτούμε ξένους τσιγγάνους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούμε μια για πάντα από τα τσαντίρια και τις παραγκουπόλεις στην Άμφισσα και ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθουν!
Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ένα οργανωμένο πρόγραμμα στήριξης της προσπάθειας κοινωνικής ένταξης με περίπου δέκα εργαζομένους, που θα φροντίζουν τη φοίτηση των παιδιών στο σχολείο, την τήρηση των κανόνων της τάξης και της υγιεινής και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων από τους δικαιούχους Ρομά. Κακό και αυτό;

Επίσης θα εκτελεστεί ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για αρκετούς από την Κοινότητα των Ρομά, ώστε να συνηθίσουν σε συνθήκες συνύπαρξης με την υπόλοιπη κοινωνία και να απομακρυνθούν σταδιακά από τα κακά της περιθωριοποίησης, με μεγαλύτερο αυτών την παραβατικότητα, για την οποία όλοι μας αγωνιούμε και ανησυχούμε. Κι αυτό κακό;
Στην ουσία εφαρμόζουμε τη στρατηγική που όλοι οι Δήμοι θα αναγκαστούν σύντομα να εφαρμόσουν, αφού αυτή αποτελεί κεντρική κρατική επιλογή και οι Δήμοι θα εξαναγκαστούν να συμμορφωθούν (χωρίς μάλιστα να έχουν τη σημαντική χρηματοδότηση που εμείς έχουμε εξασφαλίσει). Είναι κακό να τρέχεις πριν τους άλλους για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου και να μην τα αφήνεις να γιγαντωθούν περαιτέρω; Θα προτιμούσατε την αδράνεια, που είναι ασφαλώς η συνταγή της απόλυτης καταστροφής;

Σήμερα έχουμε στις πλάτες μας ιστορική ευθύνη. Κάποιοι επιδιώκουν επίμονα η πόλη μας να μείνει με τα τσαντίρια και την εξαθλίωση ως σήμα κατατεθέν της. Ίσως έτσι τους βολεύει καλύτερα… Είναι πολύ βολική και εκλογικά επωφελής η τακτική του «άστο για αργότερα» ή «άστο για τους άλλους» κ.λπ., καθώς είναι πολύ πιο εύκολη και φτηνή η εκλογική εκμετάλλευση των εξαθλιωμένων, αλλά αυτό μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Η κοινωνία μας όμως πρέπει να παραμερίσει αυτούς τους υποκριτές και να προχωρήσει. Αλλιώς, αν σήμερα τα προβλήματά μας στο συγκεκριμένο τομέα μας φαίνονται βουνό, σε δέκα χρόνια θα δούμε το βουνό να έχει γίνει οροσειρά αδιάβατη και η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή θα αποδοθεί εξ ολοκλήρου από τα παιδιά μας σ’ εμάς, που κλωτσήσαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν.   

Επιστρέφουμε λοιπόν συλλογικά στον κ. Ταγκαλή το χαρακτηρισμό που συλλογικά μας απέδωσε. Εσείς είστε «καιροσκόπος», κ. Ταγκαλή, και ειλικρινά λυπούμαστε για την πολιτική στάση που τηρείτε ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η στάση σας είναι κατεξοχήν καιροσκοπική, αντιπατριωτική και βλαπτική για τα συμφέροντα του τόπου μας!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Άμφισσα, 22 Ιουνίου 2018

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Οι Αντιδήμαρχοι Δελφών

Λουκάς Αναγνωστόπουλος, Άρης Αγγελόπουλος, Μαίρη Ανδρεοπούλου,
Νεκτάριος Μίχος, Βασίλης Πανάγου, Θανάσης Τσονάκας

 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών