«Φωτιά» στα Βαλκάνια φέρνει η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ: Αγωνία στη Βουλγαρία - «Να μη γίνει αιτία για αλλαγές συνόρων»

«Φωτιά» στα Βαλκάνια φέρνει η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ: Αγωνία στη Βουλγαρία - «Να μη γίνει αιτία για αλλαγές συνόρων»
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ζητεί να γίνει ρητή αναφορά ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σύνορα ή να υπάρξουν αξιώσεις από τους Σκοπιανούς για επιπλέον αξιώσεις, στη γλώσσα, στον πολιτισμό, στην ιστορία και στην ταυτότητα της Μακεδονίας.
Δεν αναφέρει φυσικά τους Σκοπιανούς, αλλά αυτούς εννοεί.

Η Βουλγαρία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της  Μακεδονίας  με το συνταγματικό της όνομα,  τον Ιανουάριο του 1992 και το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως λόγος για μια πιθανή αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων ή αξιώσεων στους γείτονες, για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία και την ταυτότητα, όπως αναφέρεται σε αυτήν.
«Το ΥΠΕΞ παροτρύνει τις δύο γειτονικές, εταιρικές  και φιλικές  χώρες  να εγγυηθούν ότι στη συμφωνία μεταξύ τους  θα δηλωθούν και θα επιβεβαιωθούν αυτά με σαφήνεια», σημειώνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η Βουλγαρία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα, τον Ιανουάριο του 1992 και το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως λόγος για μια πιθανή αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων ή αξιώσεων στους γείτονες, για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία και την ταυτότητα, όπως αναφέρεται σε αυτήν. 
Το ΥΠΕΞ παροτρύνει τις δύο γειτονικές, εταιρικές και φιλικές χώρες να εγγυηθούν ότι στη συμφωνία μεταξύ τους θα δηλωθούν και θα επιβεβαιωθούν αυτά με σαφήνεια», σημειώνει η ανακοίνωση της Σόφιας.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι η συμφωνία φέρνει καταιγίδες στα Βαλκάνια. Εκτός και αν κάποιος αφελής πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί δεν θα έχουν επιπλέον αξιώσεις, στη γλώσσα, στον πολιτισμό, στην ιστορία και στην ταυτότητα της Μακεδονίας.
 


 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών