ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ - Ναυάγησε το όνειρο του Δημάρχου για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο


Η μόνη λύση πλέον για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών : 
Μεταφορά στον λιμένα της Σεγδίτσας!...

  Σκηνές απείρου κάλλους διεδραματίσθησαν εχθές το βράδυ ημέρα Πέμπτη 31-5-2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, όπου μία άμαθη και ανυπεράσπιστη από τον απουσιάζοντα πολιτικό της προϊστάμενο Πρόεδρος, προσπαθούσε απεγνωσμένα και ακροβατώντας στα όρια της εκτροπής, να χειραγωγήσει τους Δημοτικούς Συμβούλους, σύμφωνα με τις γραπτές "οδηγίες" του Δημάρχου.
 Ο οποίος Δήμαρχος προς αποφυγήν της κατακραυγής από τους παριστάμενους στην αίθουσα κατοίκους της Ιτέας, επροτίμησε να απουσιάζει, αφήνοντας στο "πόδι" του τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Δελφών, αναγκάζοντάς τον να γίνει αυτός ο "κακός", σε μια διαδικασία της οποίας η όποια κριτική για να είναι ακριβής, θα πρέπει να εγγίζει τα όρια του φαιδρού και να ερωτοτροπεί με την έννοια του ανήκεστου αυταρχισμού.


  Μετά από κάποιες "σφεντόνες" θέματα-εκπλήξεις προ ημερησίας διατάξεως, η Πρόεδρος διείδε την αναγκαιότητα της προτάξεως προς συζήτηση, του 28ου θέματος, το οποίο αφορούσε το ενυπόγραφο από 300 και πλέον κατοίκους Ιτέας αίτημα, της συστάσεως Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα, όπως ακριβώς και εκ του νόμου 3852/2010 προβλέπεται.
  Και ενώ η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, φερόμενη και ως εισηγήτρια του θέματος , ανέγνωσε το προ μηνός ομόφωνο για το θέμα αποφασιστικό του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας και το οποίο εισηγήθη η ίδια στο εχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ενέσκυψε έγγραφη "εισήγηση" για το θέμα, του απουσιάζοντος Δημάρχου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούσε την (για μια ακόμη φορά) αναβολή της υλοποιήσεως αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύσταση του Δ.Λ.Τ. με έδρα την Ιτέα, υποσχόμενος ότι θα ζητήσει να προστεθεί στον νέο νόμο της αυτοδιοικήσεως (Κλεισθένης), η ύπαρξη δυο Λιμενικών Ταμείων για τον Δήμο Δελφών!...

  Το φαιδρόν της υποθέσεως είναι ότι, μετά από τις "καταπελτικές" τοποθετήσεις συμβούλων και πολιτών, τόσον  για την προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου (αν και απών, άκουσε τα μύρια όσα...), όσον και για την κατά το ψηφο-δοκούν αυθαίρετη δική του ερμηνεία του νόμου, η Πρόεδρος του σώματος, συνεπικουρούμενη από τον "κακόν" αντιδήμαρχο, αγνοούσαν το αίτημα των κατοίκων της Ιτέας (η έγκριση του οποίου ήταν και το ζητούμενο στην ημερήσια διάταξη) και επέμεναν ότι η "εισήγηση" του Δημάρχου θα έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία!...  Εκεί έγινε το έλα να τρίς!...

  Η λέξη "Παρωδία" είναι υποκοριστικό για την εχθεσινή κακομεταχείριση της έννοιας "Αυτοδιοίκηση" από αυτούς τους ανθρώπους.  Δημοτικοί Σύμβουλοι ανημέρωτοι, συρόμενοι από παραταξιακές οδηγίες και στερούμενοι βουλής για τα γενόμενα στον περίγυρό τους.

  Από την πίεση Συμβούλων και κατοίκων, εδέχθη τελικά η Πρόεδρος να γίνουν για το θέμα, δυο ψηφοφορίες : 
- Μία για το αίτημα των κατοίκων Ιτέας και
- Μία για την "εισήγηση" του απόντος Δημάρχου (ο οποίος δεν έστειλε εισήγηση για κανένα άλλο θέμα, παρά μόνο για το Δ.Λ.Τ. με έδρα την Ιτέα).

Και το αποτέλεσμα ήταν :

11 Ναι υπέρ της εισηγήσεως του Δημάρχου
13 Ναι υπέρ του αιτήματος της Ιτέας!...
Πτυελισμός...

(προσεχώς τα ονόματα των δ.σ. των μη ψηφισάντων  το αίτημα της Ιτέας)


Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών