Η "ΚΡΥΜΜΕΝΗ" ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


"Ρωτώντας πας στην πόλη;..."
  Ερχόμενος κανείς από βορρά με το αυτοκίνητό του στην Ιτέα, αμέσως μετά από το Κοιμητήριο και περίπου 200 μέτρα πριν από τον κόμβο εισόδου στην πόλη, θα ήταν δυνατόν να αντιληφθεί την μεγάλων διαστάσεων πινακίδα, η οποία πληροφορεί τους οδηγούς, ότι εμπρός ευρίσκεται η Ιτέα και ότι προς τα δεξιά η εθνική οδός, οδηγεί στο Γαλαξείδι.  Και αναφέρουμε "θα ήταν δυνατόν να αντιληφθεί", εάν βεβαίως η όντως υπάρχουσα μεγάλη πινακίδα, ήταν ορατή από τους οδηγούς των αυτοκινήτων.


   Και εάν είναι γνώστης της περιοχής, έχει καλώς.  Εάν όμως είναι διερχόμενος ή επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ιτέα, τότε είναι σίγουρο ότι θα προσπεράσει τον κόμβο, ανακαλύπτοντας μετά από μερικά χιλιόμετρα, ότι έχει προσπεράσει και την πόλη.

   Οι "κουρεμένοι" ευκάλυπτοι στην ευθεία προ της εισόδου για την Ιτέα, έχουν με τους νέους κλώνους τους, κυριολεκτικά εξαφανίσει την πινακίδα, η οποία είναι πλέον ορατή, μόνον από πεζούς και μάλιστα μόνον όταν διέρχονται ακριβώς δίπλα της.  Λογικά λοιπόν, θεωρείται αδύνατον να την αντιληφθεί ο διερχόμενος με αυτοκίνητο από του σημείου, με επακόλουθο, να αναζητείται η Ιτέα από τον νέο επισκέπτη της, μόνον με την βοήθεια ...της πυξίδος και του χάρτου (εάν έχει).

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστες μαρτυρίες της διαμορφωθείσας σε εκείνο το σημείο καταστάσεως.

  Δεν θα έπρεπε να επιληφθεί του θέματος η Π.Ε. Φωκίδος, στην ευθύνη της οποίας υπάγεται η συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του Νομού μας;
Αλλά, ακόμη και οι Τοπικές μας Αρχές, δεν θα έπρεπε ή να "ενοχλή- σουν" την Π.Ε., ή να δράσουν οι ίδιες για την αποκατάσταση της ορατότητος της πινακίδος;

Εκτός και εάν και οι ίδιοι συνηγορούν ("τραβηγμένο"...) έστω υπακούοντας, σε αυτό το οποίο ορέγεται και επεξεργάζεται (καθόλου "τραβηγμένο"...), η γνωστή πρωτεύουσα των Καταλανών για την πόλη μας : Την εξαφάνισή της!... (διαπιστωμένο). 


 

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

1 σχόλια:

Click here for σχόλια
Ex.Amaxis
admin
13 Μαΐου 2018 στις 10:43 μ.μ. ×

Υπομονή, μόλις φτιαχτεί το 5άστερο στο Σερνικάκι, θα διορθωθούν όλα. "Και γεφύρια θα σας καμωμεν"!

CongratsEx.Amaxis
Reply
avatar

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών