Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων: «Θα αναγνωρίσουμε την πραγματική εργασιακή τους σχέση»

To ζήτημα της μονιμοποίησης των 30.000 συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο έως και μία 15ετία επανέφερε με συνέντευξή του στο Σκάι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Αφού τους διαχώρισε από αυτούς που  εργάζονταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων θυμίζοντας πως το «Ελεγκτικό συνέδριο  είπε ότι δεν μπορείτε να ανανεώσετε για τρίτη φορά τη σύμβαση τους αφού προσκρούσει στο Σύνταγμα», ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε πως «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναγνωρίσει την πραγματική τους σχέση εργασίας. Αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι και η ΕΕ που λέει ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των συμβάσεων», πρόσθεσε.
Διευκρίνισε, δε, ότι «πολλά προγράμματα ήταν συγχρηματοδοτούμενα και συνεχίζουν με κρατική χρηματοδότηση» αλλά και ότι το θέμα των συμβασιούχων είναι διαχρονικό καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με διαδοχικές συμβάσεις ακόμη και 16 χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι  πριν από μερικές ημέρες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη είχε εμφανιστεί πιο συγκρατημένη από τον συνάδελφό της υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη αναφορικά με την μονιμοποίηση των περίπου 30.000 συμβασιούχων που εργάζονται έως και 15 συναπτά χρόνια στο Δημόσιο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προτάσσοντας το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

 http://www.aftodioikisi.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών