ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ : Στην Ελλάδα του 2018 η "αριστερή" υπουργός Εργασίας προσέρχεται με....αστυνομική κλούβα στις εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ

 η εικόνα προφίλ του Nicolas Markatos
Σαν σήμερα πριν 50 χρόνια ο Ντε Γκώλ φεύγει από το Παρίσι για το Μπάντεν Μπάντεν, γυρίζει στις 30 και προκηρύσσει εκλογές , που τις κερδίζει παρά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Γαλλικής εργατικής τάξης και της Γαλλικής Νεολαίας.

50 χρόνια μετά, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται δραματικά, τα κοινωνικά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες που είχαν κατακτηθεί ανατρέπονται η μία μετά την άλλη και από οργανωτική και ιδεολογική άποψη η εργατική τάξη βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το Μάη του '68. Στην Ελλάδα του 2018 η "αριστερή" υπουργός Εργασίας προσέρχεται με....αστυνομική κλούβα στις εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ στο...μέγαρο Μουσικής!!! Πάλι καλά που ο γραφειοκρατικός αυτός σκελετός , η ΓΣΕΕ, σκέφτηκε να κάνει και μια κινητοποίηση στις 30!!
Η σημερινή επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, η εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων, οι τοπικοί πόλεμοι, οι προσφυγιές δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για τα γεγονότα του Μάη του '68. Δεν φτάνει η οργή, δεν φτάνει η επαναστατική διάθεση για καμμιά κοινωνική αλλαγή. Απαιτείται στρατηγική, τακτική και ξεκαθαρισμένος στόχος για ανατροπή ,καθώς και σωστή οργάνωση και σχεδιασμός του αγώνα. Φοβάμαι ότι όλα τα υπάρχοντα πολιτικά μας κόμματα στερούνται αυτές τις αρχές.

Nicolas Markatos
Facebook

Twitter
Google+
Share
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών