Σκουρλέτης: Χωροταξικές αλλαγές σε 10 δήμους το Φθινόπωρο

«Περιορισμένες χωροταξικές αλλαγές το ερχόμενο φθινόπωρο σε 10 -το πολύ- δήμους σε όλη χώρα, κυρίως νησιωτικούς, όπου κρίνεται η ανάγκη να μην ισχύει ο κανόνας ένας δήμος ένα νησί»
ανακοίνωσε σήμερα αργά το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.
Ένας από αυτούς θα είναι «οπωσδήποτε ο δήμος Λέσβου» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης τα ονόματα «των δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και ίσως Χίου» ως τους δήμους που θα συζητηθεί η προοπτική της διάσπασης τους, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες
Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «στο παρόν νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί μια τέτοια ρύθμιση διάσπασης νησιωτικών δήμων. Η συζήτηση για τον αριθμό των δήμων που θα πρέπει να διασπαστεί το νησί της Λέσβου, δεν μπορεί να γίνει στο πόδι. Απαιτείται η εκπόνηση εμπεριστατωμένης μελέτης και βιώσιμης πρότασης για μια σειρά θεμάτων εκτός από τον αριθμό των δήμων, για το προσωπικό, τα μηχανήματα, πιθανά χρέη κτλ.»
Τέλος ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», τονίζοντας ότι είναι η αρχή μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα συνεχιστεί. Ζήτησε δε, από την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ να καλέσουν τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση αυτή και να μη μείνουν «σε μια στείρα πολιτική προσωπικών φιλοδοξιών κάποιων προέδρων».

 2 Μαΐου 2018 - 22:08
 http://www.aftodioikisi.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών