Στο μικροσκόπιο της Εφορίας Facebook, Instagram και Twitter

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας Facebook, Instagram και Twitter
Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε όλους τους τομείς έχει θέσει ως στόχο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τοποθετώντας στο μικροσκόπιο μέχρι και τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν, ότι αυξάνεται ραγδαία η διακίνηση περιεχομένου στα μέσα που αποτελεί κεκαλυμμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ εμφανής είναι και η χρήση τους για επίδειξη πλούτου.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής προανήγγειλε ότι οι έλεγχοι μέσω του διαδικτύου θα επεκταθούν.
Οι έλεγχοι αφορούν:
  • Προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Ουσιαστικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται εμμέσως ως διαφημιστικοί κόμβοι για τη διάθεση κυρίως ρούχων, προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης. Πρόκειται για τη νέα εξελιγμένη μορφή παρεμπορίου χωρίς παραστατικά και χωρίς να λαμβάνει το Δημόσιο τους προβλεπόμενους φόρους.
  • Έμμεση διαφήμιση προϊόντων από επώνυμους χωρίς να δηλώνονται οι αμοιβές στην Εφορία
  • Χρήση των μέσων για τον εντοπισμό των φορολογούμενων που ενώ φαίνεται να κάνουν πολυτελή ζωή, οι φορολογικές τους δηλώσεις είναι «φτωχές».
​Στο στόχαστρο βρίσκονται επιχειρηματίες αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες σε κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή, όπως γιατροί και δικηγόροι.

 http://www.pronews.gr/
 22/04/2018 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών