Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αναγνωρίζει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου

  • (Φωτ.: nbcnews.com)
Στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κύπρο, αναφέρεται ρητά πως οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου («ΤΔΒΚ»), όπως και καμιά άλλη χώρα πλην της Τουρκίας.

Kάτω από τον τίτλο «Κύπρος» υπάρχουν δύο χωριστά κεφάλαια, ένα για την Κυπριακή Δημοκρατία και ένα για την περιοχή που διοικείται από Τουρκοκύπριους.
Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται ως συνταγματική και πολυκομματική δημοκρατία, ενώ σημειώνεται ότι οι πολιτικές αρχές διατηρούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας. Στα πλέον σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμπεριλαμβάνονται περιστατικά διαφθοράς, τα οποία, όπως επισημαίνεται, διερεύνησαν οι αρχές.
Προστίθεται ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει διώξει αξιωματούχους για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι δεν υπήρξαν αναφορές ατιμωρησίας κατά τη διάρκεια του έτους. Αναφορά γίνεται και στη διερεύνηση περιστατικών κοινωνικής βίας σε βάρος μελών μειονοτικών εθνοτικών και εθνικών ομάδων.
Για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στην έκθεση καταγράφεται η επιβολή δασμών στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους και τους Μαρωνίτες. Παράλληλα, επισημαίνονται ζητήματα διαφθοράς, ευνοιοκρατίας στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, καθώς και μεταφοράς προσώπων για εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία. Επίσης, γίνεται αναφορά για ατιμωρησία σε πρακτικές διαφθοράς με εμπλοκή αξιωματούχων. Τέλος, υπάρχουν αναφορές για διακρίσεις εναντίον μελών της μικρής κουρδικής μειονότητας και περιστατικά φυλετικών διακρίσεων σε βάρος Αφρικανών φοιτητών.
  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
  •  
  •  http://www.pontos-news.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών