«Κλείδωσε» ο Μπακογιάννης υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα

 
Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να αργούν ακόμη, ωστόσο τα… νταούλια, τουτέστιν οι πολιτικές διεργασίες και οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τις επιλογές που θα κάνουν τα μεγάλα κόμματα, έχουν ήδη αρχίσει να χτυπούν. Και ίσως όχι άδικα, αφου οι μεν μνηστήρες δείχνουν να είναι πολλοί, η δε πολιτική σημασία των αυτοδιοικητικών αναμένεται κομβική, είτε έχουν προηγηθεί είτε όχι εθνικές εκλογές.

Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα την τελευταία περίοδο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πλέον έχει “κλειδώσει” για τον δήμο της Αθήνας η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.
Στην Πειραιώς φαίνεται πως εκτίμησαν ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα καταφέρει να επαναφέρει στην δεξιά παράταξη έναν δήμο που παραδοσιακά αποτέλεσε πεδίο μεγάλων επιτυχιών του κόμματος. Το πρόφανές, βεβαίως, πρόβλημα μιας τέτοιας υποψηφιότητας -εφόσον τελικώς επιβεβαιωθεί- δεν είναι άλλο από την αίσθηση οικογενειοκρατίας που θα προκαλέσει.
Ανεξάρτητα από το εάν κανείς κρίνει θετικά ή αρνητικά τη θητεία, το έργο και το πολιτικό ποιόν του περιφειάρχη Στερεάς Ελλάδας, η συγκεκριμένη επιλογή δεν μπορεί παρά να εγείρει αντανακλαστικά οικογενειοκρατίας και μάλιστα λίγους μόλις μήνες μετά την περίφημο “θέμα Τραγάκη”. Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να κόψει από τις λίστες του κόμματος τον γιο του Γιάννη Τραγάκη που είχει σπεύσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Β΄Πειραιώς. Θα ήταν, επομένως, τουλάχιστον ασυνεπές στη μια περίπτωση να καταδικάζονται φαινόμενα οικογενειοκρατίας και σε μια άλλη, που θα αφορά μάλιστα και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, τα φαινόμενα αυτά να μην θεωρούνται προβληματικά.
Τροχοπέδη για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μπακογιάννη για το δήμο της Αθήνας αποτελεί και ο Γιώργος Πατούλης, καθώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νυν δήμαρχος Αμαρουσίου που προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο έχει αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ο κ. Πατούλης έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ενώ στις ομιλίες του προτάσσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του, τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρίσματα των κομμάτων, αλλά «η στήριξη των πολιτών». Όπως είναι προφανές, η υποψηφιότητά του αποτελεί ένα πρώτο ρήγμα στον δεξιό και κεντροδεξιό χώρο για τον Δήμο της Αθήνας.
Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για τον συγκεκριμένο δήμο και στο Κίνημα Αλλαγής. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μέχρι πρότινος ο Σταύρος Θεοδωράκης επιθυμούσε διακαώς να πάρει το χρίσμα του Κινήματος για τον δήμο της Αθήνας. Δεν είναι, ωστόσο, γνωστό εάν ο επικεφαλής του Ποταμιού διατηρεί ακόμη τη συγκεκριμένη επιθυμία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει επιχειρήσει να διαψεύσει αρκετές φορές τα σχετικά σενάρια. Η πρώτη ήταν στις 9 Δεκεβρίου του 2017, όταν με ανάρτησή του στο twitter είχε τονίσει: “Συγκρατηθείτε παιδιά. Ούτε έχω σκεφθεί, ούτε βέβαια έχω συζητήσει με κανέναν το ενδεχόμενο να διεκδικήσω οποιαδήποτε Δημαρχία. Έχω πολλά ακόμα να κάνω στο Ποτάμι. Και μόλις χθες δημιουργήσαμε ένα καινούργιο Κίνημα”. Ενώ η δεύτερη ήρθε την.. πρωταπριλιά, πάλι με ανάρτηση στο twitter: «Τον προηγούμενο μήνα “κατέβαινα” για δήμαρχος με την υποστήριξη της ΝΔ. Σήμερα κάποιοι με εμφανίζουν να “κατεβαίνω” για δήμαρχος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν κατασταλάξετε παιδιά πείτε μου να ράψω το κατάλληλο (χρωματικά) κουστούμι. Καλό μήνα».
Αδιευκρίνιστο προς ώρας παραμένει το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον συγκεκριμένο δήμο. Σημειώνεται ότι παραδοσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ καλές επιδόσεις στον δήμο της Αθήνας. Αρκεί κανείς να ανακαλέσει στη μνήμη του τα ποσοστά που είχε συγκεντρώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 2005 αλλά και την ιδιαίτερα επιτυχημένη υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά πιο πρόσφατα. Ίδωμεν…

thetoc.gr
 https://www.pentapostagma.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών