Ιερέας για το σκάνδαλο των 3,8 εκατ. στα Φάρσαλα: «Οι εφοριακοί πήραν τα χρήματα»


Ιερέας για το σκάνδαλο των 3,8 εκατ. στα Φάρσαλα: «Οι εφοριακοί πήραν τα χρήματα»

Με κορυφαία στιγμή την απολογία του ενός εκ των έξι συνολικά κατηγορουμένων συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η δίκη για το σκάνδαλο των Φαρσάλων και την «εξαφάνιση» των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Είναι ο ένας από τους δύο ιερείς (οι άλλοι 4 είναι εφοριακοί) που εμπλέκονται στην υπόθεση και ο οποίος εξήγησε από τη δική του πλευρά πώς «γινόταν η δουλειά» με τις παραποιημένες μισθοδοτικές καταστάσεις, πώς εκδίδονταν οι επιταγές, πώς εκταμιεύονταν από την τράπεζα αλλά και ποιοι πήραν τα χρήματα. Ο ιερέας που είναι σήμερα κρατούμενος, έστρεψε τα βέλη του σε εφοριακούς που είχαν υψηλές θέσεις στη ΔΟΥ Φαρσάλων λέγοντας μεταξύ άλλων πως αυτοί πήραν τα χρήματα. Ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία σχέση με την παραποίηση των στοιχείων καθώς απλά μετέφερε «σφραγισμένες τις καταστάσεις από τον αρχιερατικό επίσκοπο στην εφορία».

Όσον αφορά στην αμοιβή του ισχυρίστηκε πως απλά έπαιρνε «λίγα χρήματα κάθε φορά» με το συνολικό του όφελος να φτάνει στις 80.000 ευρώ, λεφτά που όπως τόνισε τα πήρε γιατί τα είχε ανάγκη. Όταν μάλιστα σκέφτηκε να μιλήσει για ό,τι συνέβαινε, είπε πως δέχθηκε σοβαρές απειλές τόσο ευθέως όσο και τηλεφωνικά.

Στάθηκε στο γεγονός πως του έκαψαν το σπίτι κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο-, σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση. Εν τέλει συμπέρανε πως είναι ο μόνος που την «πληρώνει» από την «ιστορία» καθώς βρίσκεται στη φυλακή ενώ «όλοι οι άλλοι είναι έξω».

Ο ιερέας δέχθηκε σκληρή κριτική από τον εισαγγελέα της έδρας που του ζητούσε επίμονα να πει πού έχει «κρυμμένα τα 3,8 εκατομμύρια, λεφτά που τα έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός την ώρα που περνάει τόσο δύσκολα οικονομικά».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, πράγμα που έγινε αντιληπτό στην αίθουσα και υπογραμμίστηκε από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι κατηγορούμενοι φέρονται πως συνεργάστηκαν στο «φούσκωμα» μισθοδοτικών καταστάσεων ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα ξεκίνησαν από το γεγονός πως το 2004 δεν διαγράφησαν οι μισθοί ιερέων που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Είχε μπει παραπάνω ένα ποσό 8.500 χιλιάδων ευρώ. Το τυχαίο αυτό γεγονός αντιλήφθηκε ιερέας τη στιγμή που κανένας δεν έψαξε το ποσό.

Τότε κατηγορείται πως συνέλαβε ένα σχέδιο και ήταν να αλλοιώνει τις μηνιαίες μισθοδοτικές καταστάσεις σε μόνιμη βάση με τη διαφορά να είναι του μεγάλο κέρδος. Γι’ αυτό τον λόγο συνεργάστηκε και με κάποιους εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων, σύμφωνα με το βούλευμα.

Πηγή: Ελευθερία
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
 http://www.zougla.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών