Πέθανε ο διάσημος Αστροφυσικός Στίβεν Χόκινς


 Αποτέλεσμα εικόνας για πέθανε ο διάσημος Αστροφυσικός Στίβεν Χόκινς-
Σήμερα πέθανε ο διάσημος Αστροφυσικός Στίβεν Χόκινς- 14 Μαρτίου- 2018,ο οποίος για πολλά χρόνια βρισκόταν σε αναπηρική καρέκλα και είχε έναν υπολογιστή που του παρείχε την δυνατότητα να μιλάει μέσω της χρήσης ενός Τζόις στικ. Τεράστιο πλήγμα για τον επιστημονικό κόσμο μιας και ένα ακόμη σπουδαίο μυαλό χάνεται. Ο Χόκινς από νωρίς διακρίθηκε και διέπρεψε στον χώρο των επιστημών με σπουδές στην Οξφόρδη αλλά και στο Κέμπριτζ. Σε ηλικία 21 ετών γίνεται διάγνωση της ασθένειάς του και σε ηλικία 35 ετών φτάνει στο σημείο να μείνει παράλυτος χωρίς να μπορεί να τραφεί ή να ντυθεί από μόνος του. Το συγκλονιστικό της ασθενειάς του είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τους γίνεται γνωστή η ασθένεια motor neurosis desease, έχουν χαμηλό δείκτη ζωής. Του Χόκινς του είχε δωθεί το μέγιστο χρονικό περιθώριο ζωής των 2 χρόνων γράφει το bbc. Κατάφερε όμως να το ξεπεράσει χάρη στην ισχυρή του θέληση για ζωή. Ο Χόκινς μαζί με τον συνάδελφό του Roger Penrose παρουσίασαν νέες δείξεις στην θεωρία της σχετικότητας αλλά και του Big Bang.
Ο Χόκινς ήταν εγγλέζος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος αλλά και υπεύθυνος έρευνας του κέντρου της θεωρητικής κοσμολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.
Πέρα από τις πανεπιστημιακές του και επιστημονικές έρευνες ο Χόκινς με την ιδιαίτερη φιγούρα του, γίνεται αγαπητός στο διεθνές κοινό,συμμετέχει ως guest star σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι Simsons, Τhe bin bang theory, red dwarf,κλπ.
Πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών, ήσυχα στο σπίτι του στο Κέμπριτζ.
Το 2014 η ζωή του αποτέλεσαι πηγή έμπνευσης και με τον τίτλο Η θεωρεία των Πάντων, με πρωταγωνιστή τον Eddie Redmayne, η ζωή του αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος αλλά και κινηματογραφικής παραγωγής.
O Sajid Javid είπε συνοπτικά για εκείνον: "Ενας από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης, άνθρωπος, στην ζωή μου. Μία σύντομη ιστορία της γης και μια αιωνιότητα στα αστέρια."
Βιβή Μαρκάτου
πηγές: bbc.uk
wikipedia.org
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών