ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Συναγερμός μπροστά στην εθνική ηττοπάθεια.

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό είναι πολύ σοβαρά. Έστω και αν το υλικό μέγεθός τους μοιάζει να είναι πολύ μικρό.
Τι συνέβη για μερικούς;
• Συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί, που πάτησαν σε τουρκικό έδαφος. Θα μπορούσε να είναι ένα μικρό ατύχημα. Με διαπροσωπικές ευθύνες. Και όχι συλλογικές.

• Κατάφεραν οι Τούρκοι να διώξουν το ιταλικό γεωτρύπανο, από το οικόπεδο που τους προσχωρήθηκε προσωρινά από την Κυπριακή κυβέρνηση. Θα’ ρθει όμως η Mobil των Αμερικανών και τα αεροπλανοφόρα τους και θα αποκαταστήσουν τα δίκαια της Κύπρου.
• Τα επεισόδια από το Αιγαίο είναι πολλά. Μια και πριν παραβίαζαν οι Τούρκοι τον ελληνικό εναέριο χώρο. Και εμείς καταφέρναμε να αναχαιτίζουμε τα δικά τους αεροπλάνα.
• Άλλαξαν οι Σκοπιανοί το όνομα του αεροδρομίου τους. Και την ονομασία κάποιου δρόμου τους. Έτσι δε δίνουμε σημασία σε όλα τα άλλα. Ακόμα και αν αξιώνουμε να αλλάξουμε αυτό το ίδιο το Σύνταγμά μας.
• Κάποιος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων θέλει κι άλλη μοιρασιά. Να μοιραστούμε την πολιτισμική μας κληρονομιά. Κι εμείς απαντάμε «την έχουμε χαρίσει σε όλο τον κόσμο, γιατί όχι και σε σας»;
• Τι σπουδαίο με το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη… Κι άλλοι οπλοφορούν παράνομα. Και δεν είναι αρκετό να αφαιρείς κάποιους βαθμούς από τον ΠΑΟΚ; Και να διακόπτεις για μερικές μέρες το πρωτάθλημα;
Είναι όλα αυτά τα γεγονότα της καθημερινότητας όπως τη βιώνουμε; Για να ψάξουμε βαθύτερα τα μηνύματα. Μήπως πρέπει να δούμε διαφορετικά;
• Ξάφνιασαν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ. Μας «χαϊδεύει» εμπαίζοντάς μας; «Βρείτε τα με τους Τούρκους». Και δεν είναι πεντακάθαρο σε ποιούς απευθύνεται. Και στους δυο μας; Στον καθένα από εμάς; Μήπως και απελευθερώνει και απασφαλίζει την τουρκική επιθετικότητα; Τα ίδια δε μας είπε και η συμπαθέστατη Ιταλίδα, υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
• Και οι νέες απειλές του ΔΝΤ; Μετά τον ελιγμό του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «διάσωσης» και «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομίας. Για να αποκτήσει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματά μας έριξε και τη δική του «βόμβα». Πιο μπροστά η μείωση του αφορολόγητου! Πιο μπροστά διάφορα φορολογικά μέτρα! Και περισσότερες αλυσίδες!
• Η ηττοπάθεια. Η τραγική πτώση των ελίτ στην ηττοπάθεια. Φλερτάρουν σε νυχτερινά τραπέζια με τον Τσίπρα. Σε δειλές συνευρέσεις θεσμικών παραγόντων με συνταξιούχους δικαστές που πρόδωσαν και έγκαιρα και νωρίς τον όρκο τους.
• Μήπως πρέπει να σημάνει συναγερμός; Το επεισόδιο με τον Ιβάν Σαββίδη προδίδει σοβαρότατες εθνικές αλλοιώσεις και θεσμικές ήττες.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 14.03.2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών