Α. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ- ΗΡΘΕ ΠΙΑ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
 Ο τωρινός δήμος Δελφών είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι μεγαλύτερος από την Κεφαλλονιά και διπλάσιος σε έκταση από την Κέρκυρα. Η συνένωση (Ν.3851/2010) δεν αποτύπωσε τις γεωγραφικές, οικονομικές, συγκοινωνιακές και αντικειμενικές
παραμέτρους της περιοχής. Αυτή η εκτεταμένη και δυσλειτουργική συνένωση είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών καθιστώντας απαγορευτικό τον όποιο αναπτυξιακό σχεδιασμό και κάνοντας ακόμα και αυτή την εύρυθμη λειτουργία του δήμου Δελφών διαρκώς προβληματική και στο άμεσο μέλλον πιθανόν αδύνατη.
Στα τρέχοντα τώρα ζητήματα του δήμου μας μαθαίνουμε ότι εάν η ΕΥΔΑΠ απαιτήσει τα χρήματα που θεωρεί ότι της οφείλουμε ο δήμος οδηγείται σε πτώχευση. Αυτό σημαίνει ότι αν δε χρωστάει συνεχώς ο σημερινός δήμος Δελφών δε μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Άρα έχουμε ομολογία του συνεχούς ελλείμματος όταν το 2013 παραγράφηκαν όλα τα χρέη.
Δήμαρχε λύσε μόνος σου τα πολιτικά προβλήματα στα οποία αναφέρεσαι και μείνε στην ιστορία.
Α) Απαίτησε να σπάσει στα 2 ο σημερινός δήμος Δελφών. Ζήτα την ανεξαρτητοποίηση της πόλης των Δελφών (πρώην δήμος Δελφών), του επινείου αυτής Ιτέας (πρώην δήμος Ιτέας) και Δεσφίνης (πρώην δήμος Δεσφίνης). Αυτός θα είναι ο νέος δήμος Δελφών (Δελφοί- Ιτέα-Δεσφίνα) με επίσημη και κανονική έδρα τους Δελφούς, γιατί ιστορική είναι έτσι και αλλιώς, ο οποίος θα αναλάβει και θα φέρει σε πέρας (και να είσαι σίγουρος ότι θα το φέρει) όλο το χρέος στην ΕΥΔΑΠ.
Β) Έχοντας τους υπόλοιπους 5 Καποδιστριακούς δήμους (μαζί και το Γαλαξίδι για να διατηρήσεις το λιμενικό ταμείο Γαλαξιδίου, αφού στις προθέσεις σου είναι να υπάρχουν 2 λιμενικά ταμεία) θα έχεις πλέον ένα νέο δήμο απαλλαγμένο από τα χρέη στη ΕΥΔΑΠ και με το δικό του λιμενικό ταμείο.
Ιδού οι ΔΕΛΦΟΙ, ιδού και το πήδημα.
Υ.Γ. Παρακαλώ να πάρουν θέση όλοι οι φορείς του τόπου και αν έχουν άλλη καλύτερη λύση ας την προτείνουν.


Athanasios Hadzinikolaou
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών