ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Επαναλαμβάνεται το «βρώμικο ’89»;

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Το ‘χω γράψει από καιρό. Επανειλημμένα. Και με ένταση. Χωρίς υπονοούμενα. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φύγει παραδίδοντας ομαλά την εξουσία. Δεν θα αρκεστεί στην απλή υπεράσπιση του, δήθεν, έργου της. Θα κάνει ρήξεις. Πολύ σκληρές. Με τους ξένους δεν έχει πια αυτή την δυνατότητα. Τους τα ‘χει δώσει όλα. Και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.

Χθες και προχθές παρακολουθήσαμε μια σειρά από θεσμικά «καραγκιοζιλίκια». Αφετηρία και κεντρικός άξονας η υπόθεση Novartis. Εδώ και δύο χρόνια, συγκεκριμένοι κονδυλοφόροι, μιλούν και γράφουν για ένα σκάνδαλο που αγγίζει πολιτικούς. Πνευματικός τους πατέρας ο γνωστός μας Παύλος Πολάκης.
Η πρώτη σύμπτωση: Τόσα χρόνια έρευνες δεν είχαν δώσει ούτε ένα στοιχείο για τους πολιτικούς. Βρέθηκαν τρεις μάρτυρες κουκουλοφόροι. Και ο τελευταίος την ημέρα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου. Ο πρώτος; Πριν από 45 ημέρες. Από τότε που εντάθηκαν τα δημοσιεύματα για πολιτικούς.
Η δεύτερη σύμπτωση: Την περασμένη Κυριακή, γνωστό μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνδέεται με συγκεκριμένο πάλι κυβερνητικό παράγοντα, προανήγγειλε ουσιαστικά τις δήθεν εντυπωσιακές εισαγγελικές κινήσεις της Δευτέρας.
Η τρίτη σύμπτωση: Την Δευτέρα το πρωί επισκέπτεται την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και λίγες ώρες μετά έφευγε η δικογραφία για την Βουλή. Γιατί πέρασε η δικογραφία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Για να την μελετήσει ο κ. Κοντονής και ο κ. Παπαγγελόπουλος; Με ποια ιδιότητα μια εκ του νόμου μυστική δικογραφία;
Η τέταρτη σύμπτωση: Προαναγγέλλεται για το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή Κοντονή και Παπαγγελόπουλου. Τους παίρνει είδηση η κοινή γνώμη και το μετανιώνει. Δεν θα μιλήσει ο Αλέξης. Το καλοσκέφτηκε. Όμως συνεχίζουν να μιλούν με τον Τύπο οι «αδιάφθοροι» Εισαγγελείς. Από αυτούς μαθαίνουμε πολλά.
Η πέμπτη σύμπτωση: Ο εκ Ζακύνθου δικηγόρος και προς το παρόν Υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι με εντολή του Πρωθυπουργού διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία. Αμελλητί. Τέτοια αρμοδιότητα δεν έχει ο Πρωθυπουργός.
Η έκτη σύμπτωση: Κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται, αλλάζει ατζέντα. Την Κυριακή ηττήθηκε. Και ιδεολογικά και επικοινωνιακά. Ήταν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Από ‘χθες βρωμάει η ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω ποιος τα πήρε. Όποιος και να ‘ναι, να τιμωρηθεί. Αλλά στην υπόθεση Novartis πρόκειται για ένα μηχανισμό διώξεων και ευτελισμού της Δημοκρατίας μας.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 07.02.2018
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών